F1: Hibázott, de a pole-ig meg sem állt Hamilton
Formula–1 2020: Brit Nagydíj – Időmérő edzés

A hatszoros világbajnoki címvédő ugyan belerontott az egyik Q2-es körébe, a folytatásban hibátlan teljesítménnyel szerezte meg az első rajtkockát hazai versenyére. A Mercedes tarolt Silverstone-ban, míg a Racing Point a vártnál gyengébben szerepelt.

m236845.jpg

Akik még a harmadik szabadedzést követően reménykedtek valamilyen váratlan fordulatban, azokat a Formula–1-es Brit Nagydíj időmérő edzésén nagyon gyorsan kiábrándította a Mercedes, a W11-esek ugyanis már a Q1-ben, „takaréklángon” sokkal gyorsabbak voltak a többieknél. A rend kedvéért azért jegyezzük meg, hogy Bottas és Hamilton kettősét a Red Bull-os Max Verstappen, valamint a Racing Point párosa, Lance Stroll és a koronavírusos Sergio Pérezt helyettesítő Nico Hülkenberg követte.

Amíg Nicholas Latifi az utolsó másodpercekben bemutatott egy piruettet a pálya középső szakaszán, George Russell zsinórban harmadjára is a Q2-be juttatta a Williamst, de máris bajba keverte magát, ugyanis amiatt vizsgálatot indítottak ellene, hogy nem lassított a csapattársa miatt lendült sárga zászló alatt – emiatt később öthelyes rajtbüntetéssel és három büntetőponttal sújtották. A kanadai utolsóként esett ki, hozzá a két Haas és a két Alfa Romeo csatlakozott, Kevin Magnussen, Antonio Giovinazzi, Kimi Räikkönen és Romain Grosjean sorrendben.

A következő szakaszban azonban nemcsak a sárga, hanem a piros zászlók is előkerültek, a Copse kijáratánál Lewis Hamilton forgatta meg a Mercedest, majd az incidens helyszínét maga mögött hagyva teleszórta a pályát kaviccsal. Nyolc perccel a Q2 vége előtt újra zöld jelzés volt már érvényben, Hamilton pedig egy másik szett közepes gumin bejött másodiknak, Bottas mögé. Borzasztóan szoros csata volt a továbbjutó helyekért, annyira, hogy a sárga jelölésű Pirelli-gumikon épphogy továbbjutott Stroll, míg a vele ezredre azonos köridőt futó Pierre Gasly nem maradt fenn a rostán. Az Alpha Tauri franciájával együtt búcsúzott Alexander Albon – a Red Bull zsinórban másodjára esett ki a Q2-ben –, Hülkenberg, Danyiil Kvjat (Alpha Tauri), valamint Russell.

A Q3-ban végképp begyújtották a rakétákat a Mercedesek, Lewis Hamilton pedig 1:24.303-as pályacsúccsal szerezte hetedik silverstone-i és pályafutása 91. pole-ját, Valtteri Bottas bő három tizedes hátránnyal lett második. A második sorért óriási hajsza alakult ki, ebből Max Verstappen jött ki győztesként, de a Red Bull-os éppen csak befért a ferraris Charles Leclerc elé.

A monacóihoz hasonlóan nagyot robbantottak a McLarenek is, Lando Norris és Carlos Sainz Jr. az 5. és a 7. rajtkockát foglalták el, míg Stroll csak hatodikként végzett, ennél is meglepőbb, hogy Sebastian Vettel csupán tizedik lett, a két Renault (Daniel Ricciardo, Esteban Ocon) is a négyszeres világbajnok elé került.

A Formula–1-es Brit Nagydíj 52 körös lesz, vasárnap 15:10-kor rajtol az idei negyedik futam, amit élőben ad az M4 Sport.

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1716099046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása