F1: Fontos bejelentést tett a Williams a Hungaroringen

A Magyar Nagydíj nulladik napján a grove-i együttes nyilvánosságra hozta 2021-es pilótafelállását – a bejelentés árulkodik a Mercedes jövő évi terveiről is.

spilbergsunday14.jpg

Ha vetünk egy pillantást a naptárra, láthatjuk, hogy július van, ilyenkor pedig javában zajlik a mozgolódás az F1-es pilótapiacon is – ugyanakkor az idei szezonban a koronavírus miatt még csak két versenyt sikerült megrendezni. Mostanában mindenkit Sebastian Vettel jövője köt le, főleg azóta, hogy a legutóbbi értesülések alapján egyre közelebb a német és az Aston Martin házassága, ennek pedig Sergio Pérez ihatja meg a levét. A korábbi Sauber- és McLaren-pilóta két évvel ezelőtt hiába mentette meg az akkor Force India néven futó csapatot, úgy tűnik, távoznia kell: vagy az Alfa Romeóhoz (az egykori Sauberhez), vagy a Haashoz – és pillanatnyilag egyik lehetőség sem biztató, mivel a hinwili és a kannapolisi gárda is visszaesett a Ferrari-motor formazuhanása miatt.

S habár Vettel sorsáról továbbra sem tudunk semmi konkrétumot, a 35. Magyar Nagydíj nem telt el pilótabejelentés nélkül: a Williams csütörtök délután közölte, 2021-re is megtartja jelenlegi párosát, George Russellt és Nicholas Latifit. Ennek a bejelentésnek abból a szempontból lehet komolyabb jelentősége, hogy Russell a Mercedes kötelékébe tartozik, így sokan arra számítottak, már jövőre a bajnokcsapatnál bizonyíthat a brit, Valtteri Bottast leváltva. Mint azt maga a versenyző is elismerte, eleve három évre írt alá a Williamsszel, 2021 vége előtt így már nem is jöhet szóba a váltás. Ez viszont a néhány nappal ezelőtti sajtóértesüléseket támasztja alá, amik arról számoltak be, hogy a Mercedes is változatlan felállással folytatja, miután a Mercedes elnök-vezérigazgatója, Ola Källenius is rábólintott arra, hogy Bottas maradhasson Lewis Hamilton csapattársa.

Latifit is kérdezték a szerződéséről, a kanadai úgyszintén elismerte, hogy több évre szól a Williams kötött megállapodása. Az, hogy az ő széke betonbiztos, ugyanúgy aligha meglepő, tekintve, hogy a milliárdos édesapjához tartozó cégek (Segafredo, Sofina Foods stb.) elkötelezett támogatói a csapatnak, és valószínű, hogy ezek a megállapodások fedezik a csapat működésének, illetve egyáltalán életben maradásának egy jó részét.

Ennek értelmében már kilenc ülés talált gazdára a 2021-es mezőnyben, a Williams mellett a Ferrari (Charles Leclerc, Carlos Sainz), a Renault (Fernando Alonso, Esteban Ocon), valamint a McLaren (Daniel Ricciardo, Lando Norris) hozta nyilvánosságra mindkét versenyzőjét. A Red Bull egyelőre csak Max Verstappen maradását jelentette be, míg a Racing Point esetében, mint azt már írtuk, Vettel esetleges érkezése írhatja át a forgatókönyvet.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1616009702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása