F1: A Mercedes döntött Bottas sorsáról

Sajtóértesülések szerint Valtteri Bottas a 2021-es szezonra is aláírt a Mercedesszel.

m233145_1.jpg

Noha Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár 2020 végén, hivatalosan továbbra sem hosszabbított versenyzőivel a Mercedes. A Motorsport.com viszont már tudni véli, hogy jövőre is marad a Hamilton-Bottas páros a címvédő csapatnál, miután a napokban a Mercedes elnök-vezérigazgatója, Ola Källenius is áldását adta a finn pilóta megtartására.

Källenius állítólag a német Sky-nak meg is erősítette a hírt, de a napokban Bottas is utalt rá, hogy egy korai megállapodás sokat segítene neki mentálisan abban, hogy a világbajnoki címért küzdhessen. Ugyanakkor a múlt hétvégi Stájer Nagydíjat követően Toto Wolff csapatfőnöke arról beszélt, hogy a Mercedes nem sieti el a 2021-es pilótakérdést, ahogyan annak kapcsán sem volt hajlandó belemenni a részletekbe, hogyan haladnak a tárgyalások a két versenyzővel.

Bottas 2017 óta erősíti a Mercedest, akkor Nico Rosberg helyét vette át, miután a német 2016-os világbajnok elsősége után néhány nappal, váratlanul bejelentette visszavonulását. A finn idáig nyolc győzelmet szerzett – legutóbb a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon állhatott a dobogó legfelső fokára –, a brackley-i csapatnál töltött első szezonját a harmadik helyen zárta, míg tavaly második lett az összetettben. Jelenleg vezet is a bajnokságban Bottas, két futam után hat ponttal előzi a hetedik vb-címe felé menetelő Hamiltont.

Amennyiben igazak a Bottas szerződéshosszabbításáról szóló híresztelések, újabb ajtó csukódhat be Sebastian Vettel előtt. Miután az előző héten a Renault bejelentette Fernando Alonso igazolását, már csak a Red Bullban, illetve a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Pointban reménykedhet a négyszeres világbajnok. Korábbi csapatánál Alexander Albon tovább folytatódó gyengélkedése nyithatja meg az utat a német előtt, a Racing Pointnál azonban már bonyolultabb a helyzet, mert mindkét versenyzőnek szerződése van: Sergio Pérezt 2022 végéig kötötték le, míg Lance Stroll a csapattulajdonos Lawrence Stroll fia.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316003404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása