F1: Mégis kinézte magának Vettelt az Aston Martin?

Úgy tudni, a négyszeres világbajnok tárgyalásokat folytat a Racing Pointból átalakuló gyári csapattal a 2021-es átigazolásról.

20045-styrian-gp-sunday.jpg

Mint az májusban kiderült, hat szezon után, 2020 végén távozik a Ferraritól Sebastian Vettel. Miután a Renault végül Fernando Alonsót választotta, és úgy tűnik, a Mercedes párosa is változatlan marad, a négyszeres világbajnok számára a Red Bull, illetve a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Point lehet reális opció a Formula–1-ben maradás szempontjából.

A Bild arról értesült, hogy a Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll már konkrét ajánlattal kereste meg Vettelt, a német ügyeiről általában jól értesült újság szerint hamarosan meg is állapodhatnak a felek, annak ellenére, hogy korábban elzárkóztak a 33 éves német leigazolásától – írja a Motorsport.com.

Vettel szerződtetésére a motorokat és a sebességváltókat szállító Mercedes is rábólintana. A német márkának egyébként is egyre nagyobb érintettsége van az Aston Martin-projektben, tekintve, hogy már Toto Wolff csapatfőnök is részvényes a csapatnál, az AMG ügyvezető igazgatója, Tobias Moers pedig augusztus 1-től lesz vezérigazgató a brit sportkocsigyártónál.

A silverstone-i csapatnál sem egyértelmű ugyanakkor a helyzet, mivel nemrég írtak alá Sergio Pérezzel 2022 végéig, Lance Stroll jövője pedig értelemszerűen nincs veszélyben – persze, az is felmerült opcióként, hogy a kanadainak egy másik csapatnál vásárol ülést a milliárdos édesapa. Állítólag Pérez szerződésében szerepel egy olyan kitétel, miszerint magas végkielégítés mellett hajlandó lenne továbbállni.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr316006976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása