Limitált szériás Honda lesz a WTCR biztonsági autója 2020-ban

Négy helyett öt Hondával is találkozhatunk a túraautó-világkupa rajtrácsán az idei évben, mivel egy limitált szériás Civic Type R fogja betölteni a biztonsági autó szerepét.

5efa60b45ef8b.jpg

Habár csak szeptember közepén kezdődik el a 2020-as szezon, kedd reggel, hónapokkal ezt megelőzően bemutatta új biztonsági autóját a WTCR, ami egy Honda Civic Type R Limited Edition lesz, amit a japán gyártó ikonikus hatchbackje eddigi legextrémebb változataként jellemez.

A Type R hagyományaihoz hűen a teljesítmény került fókuszba, de a nemzetközileg is elismert biztonsági és a vezetői asszisztenciát ellátó rendszerekkel is felvértezték az autót. Utcai változatához hasonlóan „Sunlight Yellow” (napfénysárga) színárnyalatban pompázik, aminek az ismert belga dizájner, a Vanuf Art kölcsönzött agresszív kinézetet – a művész egyébként is komoly népszerűségnek örvend a hondás túraautó-csapatok körében.

A limitált szériás Hondát 2 literes VTEC-turbómotor hajtja, amely 315 lóerőre képes 6500-as fordulatszámon, 400 Nm nyomatéknál. A 0-100 kilométer/órás sprintet 5,7 másodperc alatt teljesíti. Az új biztonsági autót olyan profik gondjaira bízzák, mint Bruno Correia vagy Pedro Couceiro.

Ebben az évben további négy Honda Civickel találkozhatunk a túraautó-világkupa rajtrácsán, Tassi Attilával, Tiago Monteiróval, Esteban Guerrierivel és Néstor Girolamival a volánnál, mint azt már korábban bejelentették, ahogyan azt is, hogy mind a Civicet a Münnich Motorsport fogja üzemeltetni.

Fotó: David Noels / Honda Pro Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2715974502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása