F1: Mentőöv a McLarennek, Bahreinből érkezett a segítség

Úgy tűnik, megoldódnak a McLaren pénzügyi problémái – legalábbis átmenetileg –, 150 millió fontos kölcsönt szerzett a wokingi együttes.

barcelonatest2thursday_54i5845.JPG

A koronavírus-járvány berobbanásával, valamint a Formula–1-es versenyek elmaradásával komoly anyagi nehézséggel kellett szembenéznie a McLarennek – mind F1-es csapatként, mind a sportkocsigyártóként. Más megoldás hiányában 1200 fővel csökkentették a dolgozói létszámot (közülük 70-en voltak az F1-es csapat alkalmazásában), továbbá elkerülhetetlen volt a történelmi F1-es gyűjtemény, valamint a wokingi centrum elzálogosítása.

Jogi úton is próbáltak megoldást találni arra, hogy újabb hiteleket vegyenek fel, hétfőn viszont jó hír érkezett az ügyben: a McLaren Group 150 millió font (58,3 milliárd Ft) kölcsönt kapott a Bahreini Nemzeti Banktól, amely 44%-os tulajdonrésszel rendelkezik a csoportban – írja a The Race. Egy közleményben meg is erősítették, hogy már a végső dokumentációt is szignózták ennek érdekében.

S mint arról korábban beszámoltunk, a következő évtől bemutatkozik a Formula–1-ben a költségplafon, ráadásul a tervezettnél alacsonyabb, 145 millió dolláros (46 milliárd Ft) összegkerettel, holott korábban 175 milliós limittel számoltak.

Fotó: McLaren F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr615973684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása