F1: Jelentős létszámcsökkentés a McLarennél

Összesen 1200 dolgozót bocsátanak el Wokingból, ebből 70-et az F1-es részlegről – de nem csak a koronavírus miatt kényszerült drasztikus megszorításokra a McLaren.

barcelonatest2friday_u5i2141.JPG

A koronavírus-járvány nemcsak az autósportot, hanem az autóipart is földhöz vágta. Mindkét ágazatban érintett a McLaren, sőt a wokingiak különösen, hiszen a gazdasági válság idején valószínűleg nem az exkluzív sportkocsik a legkelendőbbek.

A Formula–1-ben is elsők között jelentette be a McLaren, hogy dolgozóit kényszerszabadságra küldi, továbbá él az Egyesült Királyság 80%-os, maximum 2500 euró értékű kormányzati bértámogatásával. Versenyzőik, az időközben a Ferrarihoz való távozását bejelentő Carlos Sainz, valamint Lando Norris is lemondtak fizetésük egy részéről.

A McLaren kedden további megszorításokat jelentett be: 4000 alkalmazottjából 1200-at elküld, ebből 70-et a Formula–1-es részlegről. A RaceFans értesülései szerint ennek elsődleges okai az F1-es és az IndyCar-szezon kezdetének csúszása, valamint ebből az eredő szponzorációbevétel-kiesések. A szakportál úgy tudja, a csapat jelenleg befektetőket keresi, miután hitelt vett fel főhadiszállása és történelmi versenyautó-gyűjteménye terhére.

Viszont a döntésben közrejátszott a 2021-től folyamatosan csökkenő költséglimit is, aminek értelmében jövőre már csak 145, 2022-ben 140, 2023-tól pedig 135 millió dollárt lehet költeni.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1115719164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása