F1: Idén nem érdemes fővárosi szállodáknál versenyzőkre vadászni

Ugyanis nem ott szállnak majd meg a 35. Magyar Nagydíj idejére, árulta el Oláh Gyárfás, az Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke – valóban teljesen hermetikusan elzárják a külvilágtól az F1-et.

dsc_0355.jpg

Hosszú hetek óta téma, milyen szigorú járványügyi óvintézkedések lépnek életbe a Formula–1-ben a koronavírus miatti kényszerszünetet követően. Talán már ebből is lehetett sejteni, hogy a következő hónapokban a rajongók és a sajtó képviselői aligha találkozhatnak az F1-es pilótákkal (utóbbiak is legfeljebb korlátozott létszámban, mértékben, más körülmények között).

Magyarországon már évek, talán már évtizedek óta bevett szokás, hogy a nagydíjhétvége idején megkörnyékezik a mezőny tagjait a repülőtéren, illetve a szállodák környékén. Ezekről azonban szintén le kell mondaniuk, mivel a versenyzőket nem a budapesti luxushotelekben, hanem a mogyoródi pályán, lakóbuszokban szállásolják el – derítette ki a Formula.hu.

A szakportál podcastjének kedden megjelenő adásában Oláh Gyárfás elárulta, hogy a Gold tribün mögötti területen parkolják le ezeket a lakóbuszokat – erre most bőven lesz is hely, hiszen zárt kapus lesz az idei, július 17-19-e között esedékes esemény, vagyis csak egy nagyon szűk, a versenyhétvége lebonyolítása szempontjából elengedhetetlen közeg lehet jelen.

170088_hun.jpg

„Nagyon komoly biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva annak érdekében, hogy valóban senki ne jusson be a pályára” – jegyezte meg az MNASZ elnöke.

„Beszélni is nagyon nehéz erről, mert pontosan tudom, hogy hazánkban sokan szeretik a Formula–1-et” – tette hozzá. – „Mindig mindenki szeretne közel kerülni a történésekhez, a versenyzőkhöz, de most tényleg arra kell készülni, hogy fegyelmezettnek kell lennünk és be kell tartanunk mindenféle előírást.”

Továbbá utalt arra is a sportvezető, nem csak Magyarország és a Magyar Nagydíj, de a versenyzők és a csapatok biztonság szempontjából is fontos, hogy tartsák magukat a protokollhoz, és már annak is örülhetünk, hogy a kialakult helyzet ellenére lesz magyar futam, mint azt már egy néhány héttel ezelőtti sajtótájékoztatón is hangoztatták.

Zárt kapus esemény lévén evidens, hogy a megszokott csütörtöki autogramosztás is elmarad. Aláírások gyűjtése végett a csapatokkal érdemes felvenni a kapcsolatot e-mailben vagy levélben, bár kérdéses, hogy a járvány idején akár egészségügyi, akár financiális szempontból van-e lehetőségük ilyen jellegű kérések teljesítésére (és ha igen, akkor is felmerül a kérdés, hogy milyen időközönként és mekkora mennyiségben), ahogyan az sem tisztázott, van-e egyáltalán kapacitásuk arra, hogy foglalkozzanak ezekkel.

(Amennyiben olvasóinknak, követőinknek vannak friss tapasztalatai autogramgyűjtés terén, kérjük, írják meg nekünk hozzászólásban, Facebook-üzenetben vagy a brakingnewsmotorsport@gmail.com e-mail címen!)

Fotó: Hungaroring Média, Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9015974004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása