Újabb legendás pályával hosszabbítottak az F1-ben

A Hungaroring és Monza után Spa-Francorchamps is kapott plusz egy évet, 2022-ig biztosan a Belga Nagydíj helye a naptárban.

fridaybelgian7-583527.jpg

Az elmúlt héten záporoztak a bejelentések, többek között azt is közölték, hogy a Magyar Nagydíj szerződését 2027-ig, az Olasz Nagydíjét pedig 2025-ig meghosszabbították. A Hungaroring és Monza mellett a Belga Nagydíjnak otthont adó Spa-Francorchamps F1-es szerződését is megtoldották egy évvel, így még 2022-ben is biztosan ellátogat oda a mezőny. Mindhárom helyszín szerződéshosszabbításában kulcsszerepet játszott a tény, hogy a koronavírus-járvány miatt idén valamennyi európai versenyt zárt kapuk mögött rendeznek.

„A Spa-Francorchamps-i versenyt Wallonia zászlóshajójának tekintjük, amire nem csak az országban, de világszerte kiemelkedő figyelem irányul. Csalódottsággal tölt el minket a rajongók miatt, hogy az idei eseményt közönség nélkül kell megrendeznünk. Gazdasági szempontból érezhetőek lesznek ennek következményei, ugyanakkor a FOM-mal sikeresen újratárgyalták a feltételeket, így valamelyest vissza tudjuk szorítani a veszteségeket, továbbá a 2021-es és a 2022-es nagydíjunk is biztosított” – kommentálta a bejelentést Willy Borsus, a tartomány gazdasági minisztere.

Vannessa Maes, a Spa Grand Prix igazgatója köszönetet a tartomány vezetése és a pálya mellett a helyi autósport-szövetségnek, az RACB-nek, valamint az FIA-nak és a FOM-nak a közreműködésért. „Ez az új modell lehetővé teszi a Wallonia egyik fontos gazdasági eszközének számító Spa-Francorchamps-nak, hogy enyhítsen ennek a történelmi krízisnek a pénzügyi hatásain” – tette hozzá.

via GPToday.net

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9315753400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása