Ismét felforgatta idei versenynaptárát a DTM

Hét helyett három országba látogat el csak idén a német sorozat, a július 12-i szezonnyitót leszámítva nagyjából minden változott.

dtm-1565446695.jpg

Egyszer már bemutatott egy, a koronavírus-járványhoz és annak következményeihez igazított menetrendet a DTM, ám a különböző országokban érvényben levő korlátozásokat látva nem volt reális, hogy a tervezettek közül mind a hét országot érintse 2020-ban a sorozat. Így a német túraautó-bajnokság szervezői nem is vártak tovább, szerdán az átdolgozott versenynaptár átdolgozott változatát is bemutatták:

null

null

Mint az látható, a DTM is az F1 módszeréhez nyúlt, így a Lausitzringen, a Nürburgringen – ráadásul két különböző vonalvezetésen –, valamint Zolderben is duplázni fog a mezőny. Ugyanakkor kikerült a helyszínek közül Svédország, Oroszország, Nagy-Britannia, valamint Olaszország is, viszont visszatérő pályaként bekerült Spa, ahová 2005 óta először látogat el a sorozat.

A korábbi terveknek, megfelelően július 10-12-én, a Norisringen rajtol a bajnokság, melyet hat eseményre (Spa, Lausitzring (II.), Nürburgring (I-II.), Zolder (II.), Hockenheim) is elkísér majd az újonnan létrehozott DTM Trophy, míg a női formulaautósokat felvonultató W Series egyelőre nem kommunikált semmit módosított menetrendjével kapcsolatosan.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1115738426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása