F1: F3-as autót tesztel a héten Lando Norris

A McLaren brit ifjonca vissza akar rázódni a ritmusba az F1-es szezonkezdet előtt, ezért a héten bepattan egy Formula–3-as autó volánja mögé.

20171015_formula3_hockenheim_finale_01.jpg

A koronavírus-járvány alaposan megtépázta a Formula–1-et, az viszont már eldőlt, hogy július 5-én, az (első) Osztrák Nagydíjjal elrajtol a 2020-as szezon. Ennek értelmében a versenyzők 7 hónap után először ülnek majd autóba éles versenykörülmények között, de az előszezoni teszteket is február második felében rendezték meg.

Az elmúlt időszakban már többen is kifejtették aggodalmukat a szimulátorban (vagy még ott sem) töltött hónapok miatt, egyesek egyenesen káoszra számítanak az idénynyitón, amiatt aggódva, hogy a hosszú szünetből kifolyólag kiestek a ritmusból. Ezt elkerülvén Lando Norris a héten Formula–3-as autóval fog tesztelni, ezt maga a McLaren-pilóta erősítette meg a The Race-nek, ám kérésére a szakportál nem fedte el a teszt pontos időpontját és helyszínét, mivel az esemény zárt kapus lesz.

„Nagyon fontos lesz, hogy minél többet tegyünk annak érdekében, hogy visszatérjünk a normál kerékvágásba, ez arra is igaz, hogyan készülünk fel a versenyekre. A legnagyobb dolog az lesz, hogy én már Ausztria előtt versenyautót fogok vezetni” – nyilatkozta a 20 éves brit, hozzátéve, hogy gokartozni is fog a következő hetekben, miután F1-es versenygéppel aligha lesz lehetősége tesztelni.

1017800442-lat-20190928-_2st9811-2.jpg

„Három dolgot tudunk igazából tenni: szimulátorozni, gokartozni, illetve F3-as autót tesztelni, ha van rá lehetőség. Ezt nem mindig könnyű kivitelezni. Szerencsések vagyunk amiatt, hogy újra kinyithattak a versenypályák, így újra vezethetünk” – magyarázta.

Norris arra is kitért, hogy amellett, hogy próbálja fitten tartani magát, minden létező szempontból igyekszik a legjobb formáját elérni. „Elég nehéz visszatérni ahhoz a mentalitáshoz, hogy pontosan hogyan is kell vezetni egy F1-es autót. Abnormális emberek számára, hogy csak úgy beugranak egy autóba, ami X mértékű G-erőt produkál, X sebességgel megy az egyenesben, és hogy ez milyen mentális feszültséget eredményez. A semmiből elég nehéz visszazökkenni ebbe az egészbe, de biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk rá, és relatíve gyorsan felvesszük a tempót” – mondta.

A legkevésbé sem ismeretlen Norris számára az F3-as kategória, mivel 2017-ben megnyerte a Formula–3-as Európa-bajnokságot, mielőtt az F2-ben, majd az F1-ben folytatta volna, ahol már a második szezonjának vág neki a McLaren színeiben.

Fotó: Hankook Media, Carl Bingham / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6115737662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása