Újabb versenyt fújtak le a MotoGP-ben

Hétfőn a MotoGP szervezői bejelentették, hogy – 1986 óta először – a Japán Nagydíj is elmarad idén.

ap-21x8j2kh51w12_news_1.jpg

Miközben a Formula–1-ben már körvonalazódik a július eleji szezonkezdés, addig a gyorsaságimotoros-világbajnokságban továbbra is a fordulókat szórják ki, de ott is valószínű, hogy nyár közepén, a spanyolországi Jerezben elrajtol az idény.

Hétfőn a MotoGP szervezői bejelentették, hogy a Japán Nagydíjat is törlik a 2020-as versenynaptárból – utoljára 1986-ban fordult elő, hogy a bajnokság nem látogatott el a Felkelő Nap országába. Eredetileg október közepén rendezték volna a versenyt, a döntést a helyzet alakulásának kiszámíthatatlanságával, valamint a  koronavírus-járvány miatt jelenleg (is) érvényben lévő utazási korlátozásokkal magyarázták.

Ennek kapcsán a MotoGP-jogtulajdonos Dorna Sports részéről Carmelo Ezpeleta vezérigazgató elárulta, hogy november közepéig biztosan nem hagyja el a MotoGP az európai kontinenst. Többek között ezért is marad ki a versenynaptárból Motegi, mert a japán szervezőknek már kései lett volna ez az időpont.

A bejelentés értelmében hatra nőtt a törölt nagydíjak száma, korábban a német, a holland, a finn, a brit és az ausztrál versenyt is törölték, míg a francia, az olasz, valamint a barcelonai futam sorsa továbbra is a levegőben lóg.

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9915733220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása