F1: Ricciardo is esélyes volt Vettel helyére?

A McLarenhez igazolt ausztrál versenyző bevallotta, hogy mielőtt megállapodott volna a wokingiakkal, a Ferrarival is tárgyalt.

bd1f-6b06-2e3a-4a0a8596491f_a5b265b2202123796a469a0731867f557c4cd530.jpg

Miután Sebastian Vettel és a Ferrari közös megegyezéssel az év végi szakítás mellett döntött, a bejelentés lavinát indított el az átigazolási piacon. A négyszeres világbajnok helyére Carlos Sainzot szerződtette a maranellói gárda, míg a spanyol ülését Daniel Ricciardo veszi át a McLarennél. Azt nem tudni, hogy ki lesz az ausztrál utódja a Renault-nál, ráadásul az enstone-iak a szezon kezdete előtt nem is jelentik be Esteban Ocon leendő csapattársát.

Úgy tűnik, nemcsak Sainz pályázott a Ferrari székére, hanem Ricciardo is, ezt maga a hétszeres futamgyőztes ismerte el:

„Voltak egyeztetéseink az elmúlt néhány évben, amik egészen mostanáig zajlottak. Ezt nem fogom letagadni, habár most már nyilvánvaló, hogy ezek nem vezettek eredményre” – mondta a 30 éves pilóta a CNN-nek, ám nem ment bele a részletekbe az okokat illetően. – „Mindenki azt mondja, a nevemmel és a hátteremmel beleillettem volna a csapatba, de próbáltam elvonatkoztatni az érzelmektől ebben a helyzetben.”

Ricciardo ugyanakkor hozzátette, hogy nem volt egy konkrét ok vagy történés, ami miatt a McLarent választotta. Való igaz, az ausztrál Red Bullról Renault-ra történő váltása nem volt kifizetődő eredmények szempontjából, ugyanis amíg az energiaitalos alakulatnál esélye volt a dobogós helyezésekre és a futamgyőzelmek, a francia gyártó gyári csapatával egy negyedik helyet könyvelhetett el legjobb eredményként.

„Nem volt olyan pillanat, amikor hirtelen megvilágosodtam volna, hogy igen, ez az, amit tennem kell. Semmit sem láttam meg a McLarenben, ahogyan a Renault-nál sem volt semmi, ami azt a benyomást keltette volna bennem, hogy tovább kell lépnem. A McLarennel korábban, azt hiszem, már 2018-ban is tárgyaltam, azóta folyamatos volt a kommunikáció” – tette hozzá.

via Reuters

Fotó: Renault F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9515727838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása