TCR EU: Tarolt a Nagy-Homola duó a virtuális Hungaroringen

A virtuális TCR Európa-kupa harmadik fordulóján is szépen szerepeltek a magyarok: Nagy Dániel újra nyert, Boldizs Bence pedig dobogóra „állt” a mogyoródi pálya digitális változatán.

2020_tcr_europe_sim_hungaroring_r1_9_daniel_nagy-7_aurelien_comte.jpg

Augusztus második feléig biztosan nem rendeznek valódi versenyeket, ezért ezúttal is szimulátoros futamokat futott a TCR Európa-kupa mezőnye, a virtuális bajnokság harmadik állomása a Hungaroring volt.

Az időmérő edzésen ezúttal sem tudták megállítani, így zsinórban harmadjára szerzett pole-t Nagy Dániel, a 22 éves magyar játszi könnyedséggel húzta be az első futamot. Miután a 13 körös futam 8. körében Gilles Magnusnak ki kellett állnia pedálhiba miatt, a 99-es BRC-Hyundai mögött Aurélien Comte és Niels Langeveld meccseltek a második helyért az utolsó körökben, végül a peugeot-s franciáé lett az ezüstérem, kettejüket viszont csak bő két tized választotta el a befutónál. A belga mellett Kevin Cecconnak is technikai problémái voltak, míg a 2018-as Ek-győztes Mikel Azcona áramszünet miatt nem tudott részt venni.

A szabályok értelmében az első futamot tizenkettedikként záró Nicolas Baert indulhatott az élről a második versenyen. A Comtoyou Racing belgája megőrizte a vezetést, ellenben a mellőle induló Julien Briché szélesre vette az 1-es kanyart, ebből kifolyólag veszített néhány pozíciót. Mögötte azonban a fél mezőny feltorlódott a gumifalban, aminek következtében többen is visszaestek, Nagy is csak a 15. helyen folytathatta.

2020_tcr_europe_sim_hungaroring_r2_70_mato_homola.jpg

A tömegjelenetet követően Baert mögött Viktor Davidovski, Boldizs Bence és Jimmy Clairet sorrend alakult ki. A makedón pilóta tartotta magát a Zengő legújabb felfedezettjével szemben, akit aztán Clairet és Nagy csapattársa, Mat’o Homola is megelőzött. A 7. körben Baert és Davidovski is összecsaptak, aminek kontakt lett a vége, majd a fiatal belga Clairet-vel is összeakasztotta a bajszát, a riválisok összetűzéséből nevető negyedikként Homola jött ki a legjobban, ugyanis az élre állt.

Nem változott már a sorrend az élen a leintésig, első győzelmét szerezte így Homola a sorozatban, vagyis kettős győzelemmel zárt a Hungaroringen a BRC Racing Team. Boldizs hazai pályán állt dobogóra, harmadikként pedig Jimmy Clairet-t intették le, a dobogósok mögött pedig Magnus, Briché és az első körös tülekedésbe szintén belekeveredő Langeveld futott be.

2020_tcr_europe_sim_hungaroring_r2_55_bence_boldizs.jpg

Ezúttal csak a 19. lett, ám ennek ellenére is megőrizte vezető helyét a pontversenyben Nagy Dániel, 32 pontos előnnyel előzi Boldizst, aki a legtöbb pontot gyűjtötte a mogyoródi pálya digitális változatán, szám szerint 58-at. Ezért amennyiben a valós bajnokságban is indul a Zengő Motorsport színeiben, a szeptember végén esedékes monzai hétvégén ő kap ingyen gumikat. Ugyan 4. és 14. helyével nem tűnt ki annyira a tömegből Tenke Tamás, tartja harmadik pozícióját az összetettben, így azt továbbra is a három magyar vezeti.

Június 10-én, a Paul Ricard-i aszfaltcsíkon folytatódik a TCR Europe SIM Racing.

Az első futam végeredménye ITT, a második futamé pedig IDE kattintva tekinthető meg.

FRISSÍTÉS: Változott a sorrend, nyert a Zengő Motorsport!

A TCR Europe SIM Racing harmadik fordulójának közvetítése:

A TCR Europe SIM Racing állása (3./7 forduló után):

tcr_eu_sim_racing_2020_allas_3_fordulo_utan.jpg

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr115727010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása