TCR EU: Büntették a győztest, a Zengő Motorsporté a győzelem

Szokás szerint büntetéscunami követte a TCR Európa-kupa virtuális fordulóját, ám ezúttal a magyarok is komolyabban profitáltak belőle.

2020_tcr_europe_sim_hungaroring_r2_55_bence_boldizs_12.jpg

Kettős BRC-sikerrel zárult a TCR Europe SIM Racing hungaroringi fordulója, ám a büntetések ismételten átírták a befutó sorrendjét. Ez viszont most a magyarok előnyére vált, ugyanis a Zengő Motorsport versenyzője, Boldizs Bence ölébe hullott a győzelem a második futamon, miután az elsőként leintett Mat’o Homolát 10 másodperces büntetéssel sújtották, amiért a magyar pilótával incidensbe keveredett. A szlovák a negyedik helyre esett vissza, Jimmy Clairet és Gilles Magnus is nyert egy-egy pozíciót.

Boldizs egyébként is szorgosan gyűjtötte a pontokat a mogyoródi pálya virtuális változatán, a büntetéseknek köszönhetően 69 egységgel zárta a fordulót, amivel két gumit ingyen használhat fel az igazi sorozat harmadik állomásán, Monzában. Az összetettben is kedvezőbbé vált a helyzete, mivel már csak 21 egységnyi a lemaradása az első futamot megnyerő Nagy Dániel mögött, a második helyen.

Homola mellett Julien Brichét, Niels Langeveldet, Andreas Bäckmant és Viktor Davidovskit is megbüntették a második futamon, ők az 5.-ről a 6.-ra, a 6.-ról a 16.-ra, a 8.-ról a 13.-ra, valamint a 10.-ről a 14. helyre estek vissza.

Egy gombnyomás, mínusz 35 pont – egészen abszurd okkal zárták ki az első futamról Aurélien Comte-ot és vették el tőle a második helyet, a francia ugyanis az időmérő edzésen használta az ESC billentyűt, amit a szabályzat tilt. A Comte mögött végzett, harmadik helyezett Langeveld idejéhez pedig Homola meglökéséért írtak hozzá tíz másodpercet, így Nagy mellé Tenke Tamás és Jimmy Clairet „állhatott fel” a dobogóra az első futam után, a francia és a holland helyett.

Szűk két héten belül, június 10-én folytatódik a TCR Európa-kupa szimulátoros kiírása, a helyszín az online Paul Ricard-i pálya lesz.

via europe.tcr-series.com

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7115728892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása