TCR EU: Előbb rajtol Nagy Daniék szezonja, mint gondolnád!

Teljes egészében ismertették a TCR Európa-kupa átdolgozott 2020-as versenynaptárát.

2018-2018_le_castellet_race_2---2018_castellet_race_2_999_daniel_nagy_143_1.jpg

Az elmúlt hetekben lassacskán, de körvonalazódott a TCR Európa-kupa koronavírus-kompatibilis menetrendje, a kirakós azonban csak péntekre állt össze. A végleges versenynaptárból kiderül, hogy a szezon a vártnál korábban, már augusztus második felében kezdetét veszi, a 21-23-a közé tervezett Paul Ricard-i fordulóval, amit Zolder, Monza, Barcelona és Spa követ, az idényzárót pedig november 6-8-án, Jaramában rendezik. Mindennek értelmében a hat hétvégét négy országban rendezik, Belgium és Spanyolország duplázik, amennyiben szól(nak) közbe a járvány további hulláma(i).

„Lehetőségünk adódott arra, hogy megmentsük a Paul Ricard-i eseményünket, és augusztusra ütemezzük azt, és le is csaptunk rá, mert így előbb kezdődhet és előbb is érhet véget a szezon” – nyilatkozta az új versenynaptárról Paulo Ferreira, a sorozat főszervezője. – „Úgy gondolom, minden tőlünk telhetőt megtettünk, főleg amennyiben figyelembe vesszük a helyzet szülte csúszásokat, szigorításokat. Köszönetet szeretnénk mondani indulóinknak a türelemért, a pályáknak és más sorozatok promótereinek pedig a proaktív közreműködésért.”

Mivel még három hónap így is hátra van a szezonkezdetig, a csapatok és a versenyzők bejelentéseire még várni kell valószínűleg. Az mindenesetre már biztos, hogy Nagy Dániel révén lesz magyar induló, az Európa-kupa futamgyőztes versenyző a BRC Hyundai-jával tér vissza a rajtrácsra.

A TCR Európa-kupa 2020-as, átdolgozott versenynaptára:

  • augusztus 21-23.: Le Castellet, Franciaország
  • szeptember 11-13.: Zolder, Belgium
  • szeptember 25-27.: Monza, Olaszország
  • október 9-11.: Barcelona, Spanyolország
  • október 22-24.: Spa-Francorchamps, Belgium
  • november 6-8.: Jarama, Spanyolország

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3115712654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása