Sajtóhír: Brutális megszorításokra készül a Renault, az F1-et is érintheti

Több francia orgánum is arról számolt be, hogy az F1-es projektet is érintheti a Renault drasztikus méreteket öltő költségcsökkentési terve.

2cde-74e9-759d-42ada984a8cd_7e0a0730aa1ca883bc265f00fb10249ca8a2c529.jpg

A koronavírus-járvány kirobbanása gazdaságilag nem csak az autósportot, de az autógyárakat sem kíméli. Minden jel arra utal, hogy a Renault-nál már nem is lehet fenntartani a mostani állapotot, elkerülhetetlenek a drasztikus megszorítások, noha még a francia államtól – amely 15%-os részesedéssel rendelkezik a vállalatban – is elfogadott egy 5 milliárd dolláros mentőcsomagot szerdán.

Több francia sajtóértesülés, köztük az AFP-é egybehangzóan állítja, de a Reuters is arról tudósít, hogy kétmilliárd eurós, vagyis közel 700 milliárd forint értékű költségcsökkentésre készül a Renault, ami gyárak bezárását és a termelés redukálását is magával vonhatja többek között. A járvány mellett az is közrejátszik a döntésben, hogy tavaly mintegy tíz év után először zárt mínuszban a vállalat, 141 millió eurós (kb. 49 milliárd Ft) veszteséget könyvelt el.

Ennek kapcsán egyelőre ugyan nem láttak részletek napvilágot, a megszorítások kihathatnak a Formula–1-es projektre is, miután évente akár 200 millió eurót is kóstál a világbajnoki szereplés. Ugyanakkor egyes orgánumok szerint tényként kezelik, hogy a megszorításokat megneszelve, és részben emiatt döntött Daniel Ricciardo úgy, hogy inkább a McLarenhez igazol – habár a következtetés azon a ponton sántít, hogy a wokingi konstruktőr 275 millió fontos (kb. 107 milliárd Ft) hitel felvételéről folytat egyeztetéseket a JP Morgannel, a számos világbajnok autót tartalmazó történelmi gyűjteménye, valamint a főhadiszállás létesítményének terhére.

via gpblog.com, grandprix247.com, planetf1.com

Fotó: Renault F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2415711380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása