Fény a horizonton: így nézhet ki a 2020-as F1-es naptár!

Minden eddiginél egyértelműbbnek tűnik, mire számíthatunk a 2020-as Formula–1-es szezonban: 19 verseny várható, visszatérhet a Német Nagydíj, három futamot pedig törölnek.

abudhabi-sunday13-474403.jpg

Egy ideje már tudni lehetett, hogy várhatóan július első két hétvégéjén, két Osztrák Nagydíjjal rajtol majd a koronavírus-járvány miatt kényszerpihenőre küldött idei F1-es szezon. A minap az Autosport, valamint a Motorsport.com birtokába jutott a lehetséges F2-F3-as naptár, a szakportál azóta a királykategória tervezett menetrendjét is megkaparintotta.

A kiszivárgott versenynaptár – az eddigi elképzeléseket felülmúlva – 19 versenyt tartalmaz, az viszont például még kérdéses, hogy a Red Bull Ring után hová kell mennie a mezőnynek. Sokáig úgy tűnt, hogy Silverstone is két futamot tarthat, ám a brit pálya összetűzésbe került a Liberty Mediával, így elképzelhető, hogy rögtön két nagydíjjal tér vissza a Német Nagydíj, ami eredetileg nem is szerepelt a 2020-as naptárban. A Hockenheimring visszatérését már a német Bild is kész tényként kezeli.

Ausztráliát, Monacót és Franciaországot már korábban ejtették az idei programból, a törölt helyszínek listája pedig tovább bővülhet Kanadával, Szingapúrral és Hollandiával. Zandvoort mintegy 35 évnyi kihagyás után tért volna vissza a Formula–1-be, viszont az ottani promóterek már korábban jelezték, hogy inkább a halasztást választanák a zártkapus esemény helyett. A két utcai verseny valószínűleg logisztikai okok miatt esett ki, de a szingapúri verseny törlése mellett szól az is, hogy Ázsiát a járvány által legérintettebb területek között tartják számon.

Ahogyan az eddigi sejthető volt, Abu-Dzabiban érne véget az idény, méghozzá egy négyfutamos derbi lezárultával, míg a Magyar Nagydíj időpontját – a korábbi értesüléseknek ellentmondva – augusztus 9-ére tűzték ki. A Motorsport.com cikke ugyanakkor nem tér ki arra, hogy a verseny rendezésére befolyással van-e, hogy Magyarországon augusztus 15-ig érvényes a tömegrendezvényekre vonatkozó tilalom.

Hasonló helyzet áll fenn a Belga Nagydíj esetében, Belgiumban ugyanis erre szeptember 1-e előtt nincs lehetőség. Említés szintjén, alternatív időpontként felmerült, hogy szeptember 13-án rendeznék a spái versenyét, de ez csak akkor tűnne járható útnak, ha egy héttel később, 20-án nem Azerbajdzsánban lenne jelenése a mezőnynek.

Így fest a kiszivárogtatott 2020-as F1-es naptártervezet:

  1. július 5.: Osztrák Nagydíj I.
  2. július 12.: Osztrák Nagydíj II.
  3. július 26.: Brit Nagydíj I. vagy Német Nagydíj I.
  4. augusztus 2.: Brit Nagydíj II. vagy Német Nagydíj II.
  5. augusztus 9.: Magyar Nagydíj
  6. augusztus 23.: Spanyol Nagydíj
  7. augusztus 30.: Belga Nagydíj
  8. szeptember 6.: Olasz Nagydíj
  9. szeptember 20.: Azerbajdzsáni Nagydíj
  10. szeptember 27.: Orosz Nagydíj
  11. október 4.: Kínai Nagydíj
  12. október 11.: Japán Nagydíj
  13. október 25.: Amerikai Nagydíj
  14. november 1.: Mexikói Nagydíj
  15. november 8.: Brazil Nagydíj
  16. november 22.: Vietnámi Nagydíj
  17. november 29.: Bahreini Nagydíj I.
  18. december 6.: Bahreini Nagydíj II.
  19. december 13.: Abu-dzabi Nagydíj

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8415695322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása