F1: Lesz-e két verseny a Hungaroringen?

A Red Bull Ring és Silverstone mellett a Hungaroringen is két Formula–1-es versenyt rendezhetnek lesz – értesült a hírről a Bild. A mogyoródi pálya alelnöke szerint még korai erről beszélni.

dsc_4583.jpg

Már hetekkel ezelőtt felmerült annak gondolata, hogy több helyszínen is két versenyt futhat a Formula–1-es mezőny, hogy a terveknek összhangban, a több hónapos csúszás ellenére lehetséges legyen a 15-18 futamos idény. Miután a Francia Nagydíjat is törölték, amennyiben nem robban be a koronavírus-világjárvány második hulláma, július első hétvégéjén, Ausztriában rajtolhat a szezon, mint azt a Liberty Media is közölte. A Red Bull Ring pedig azon helyszínek egyike lehet, ahol két egymást követő hétvégén – július 5-én és 12-én is – nagydíjat rendezhetnek, minden bizonnyal nézők nélkül.

A német Bild által közzétett naptártervezet értelmében Spielberg után Silverstone lehet a következő állomás, a Brit Nagydíj esetében már nyíltan kijelentették, hogy zártkapus esemény(ek) várható(ak). Amennyiben két futamra kerül sor, ezeket július 26-án és augusztus 2-án bonyolíthatják le. Ez viszont a Magyar Nagydíj csúsztatását jelentené, mivel eredetileg a Hungaroringen vendégeskedett volna augusztus első hétvégéjén a száguldó cirkusz, de elképzelhető, hogy a mogyoródi pályán is kétszer egymás után lesz jelenése az F1-nek, augusztus 16-án és 23-án.

dsc_4169_1.jpg

Ezzel kapcsolatosan óva intett a Hungaroring Sport Zrt. elnöke, Gyulay Zsolt szerint még korai a duplafutamos koncepcióról beszélni. „Egyelőre korai lenne az egymás utáni két versenyről beszélni, mert nem tartanak itt a tárgyalások. A pálya nyilván alkalmas egymás utáni két verseny lebonyolítására, ráadásul turisztikai és gazdasági szempontból is sokat jelentene az országnak, ha egymás után két hetet töltenének nálunk a csapatok” – nyilatkozta az MTI-nek, hozzátéve, hogy egyelőre még időpontváltozásról sem értesültek.

Amennyiben a Bild értesülései helytállóak, 14 helyszínen rendezhetnek 17 futamot, viszont kiesne a naptárból a Belga és az Olasz Nagydíj – előbbi megrendezése egyébként is kétséges volt, legalábbis az eredeti időpontban mindenképpen, míg Olaszország közismerten az egyik legfertőzöttebb európai ország –, továbbá sem a spanyol, sem a holland versenyt nem pótolnák.

Így fest a lehetséges 2020-as F1-es versenynaptár (a Bild információi alapján):

  1. július 5.: Osztrák Nagydíj (1.)
  2. július 12.: Osztrák Nagydíj (2.)
  3. július 26.: Brit Nagydíj (1.)
  4. augusztus 2.: Brit Nagydíj (2.)
  5. augusztus 16.: Magyar Nagydíj (1.)
  6. augusztus 23.: Magyar Nagydíj (2.)
  7. szeptember 6.: Azerbajdzsáni Nagydíj
  8. szeptember 20.: Szingapúri Nagydíj
  9. szeptember 27.: Orosz Nagydíj
  10. október 4.: Kínai Nagydíj
  11. október 11.: Japán Nagydíj
  12. október 25.: Amerikai Nagydíj
  13. november 1.: Mexikói Nagydíj
  14. november 8.: Brazil Nagydíj
  15. november 22.: Vietnámi Nagydíj
  16. december 6.: Bahreini Nagydíj
  17. december 13.: Abu-dzabi Nagydíj

Fotó: Hungaroring Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7715647446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása