TCR EU: Kiderült, ki lesz Nagy Dániel csapattársa a BRC-nél

Szlovák-magyar felállás alakult ki a WTCR-bajnok BRC Racing Teamnél, az olasz csapatnál ugyanis Mat’o Homola lesz Nagy Dániel csapattársa.

img_6473.jpg

Még az előző hónapban bejelentették, hogy Nagy Dániel a két egyéni WTCR-bajnokságot is nyerő BRC Racing Teammel tér vissza a TCR Európa-kupába. Az olasz csapat későbbre ígért bejelentést kapcsán másik versenyzője kapcsán, erre végül kedden sor is került, ennek értelmében a szlovák Mat’o Homola a másik Hyundai i30 N TCR gazdája 2020-ban.

„Örömömre szolgál, hogy a BRC Racing Teammel egyesíthetjük erőinket a TCR Európa-kupa 2020-as szezonjára” – mondta a 26 éves versenyző, hozzátéve, hogy nem ismeretlen közeg számára a BRC csapata, ugyanis a tavalyi FIA-s autósport-olimpián az olaszokkal zárt a harmadik helyen.„Innentől fogva tudtam, ez az én csapatom, nagyon profi, tapasztalt környezetben dolgozhatok. Úgy gondolom, ez egy győztes kombináció, így nem is lehet más célom, mint az Európa-kupa bajnoki cím!”

img_4475.jpg

Gabriele Rizzo, a BRC Racing Team csapatfőnöke a következő szavakkal fogadta Homolát: „Versenyzőként 2018-ban, a WTCR-ben találkoztunk Mat’óval, első sikeres együttműködésünket a tavalyi FIA Motorsport Games jelentette. Az, hogy ő is a TCR Európa-kupás felállásunk része, remek hír, mivel így már két topversenyző áll rendelkezésünkre.”

Homola komoly tapasztalattal bír túraautózásban, hiszen 2012-ben mutatkozott be a nemzetközi porondon, a túraautó Európa-kupa (ETCC) mezőnyében, ahol a következő két évben elcsípett egy-egy kategória-2. helyet. 2016-ra a nemzetközi TCR-be igazolt: első évében a magyar B3 Racinggel, majd a DG Sport Compétitionnél versenyzett, utóbbival a WTCR-ben a futamgyőzelemig jutott. Világkupás szereplését követően, tavaly kötött ki a TCR Európa-kupában, a Target Competitionnel egy győzelmet és egy második helyet szerezve nyolcadik lett a pontversenyben.

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1515645654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása