Hónapokkal csúsztatják Nagy Daniék szezonját, ekkor rajtolhat a TCR Europe

Újabb halasztásról számoltak be szerdán a TCR Európa-kupa szervezői, legjobb esetben is csak szeptember közepén kezdődhet a szezon.

2019-2019_red_bull_ring_friday---2019_tcr_eur_red_bull_ring_fp1_99_daniel_nagy_1_1.jpg

Nemrégiben már kiadták a TCR Európa-kupa módosított versenynaptárát, ami alapján júniusban rajtolhatott volna az idény, de a rendező országok közül Németországban, Franciaországban és Belgiumban is meghosszabbították a tömegrendezvényekre vonatkozó tilalmat, ismét új versenynaptárat kellett kiadni.

Ráadásul az oscherslebeni pálya már nem tudott új időpontot biztosítani az idei évre, így a tervek szerint egy másik spanyol helyszínre, Jaramába látogathat el a mezőny. Az eseménynek azonban nincs időpontja, ahogyan a Paul Ricard-i és a spái hétvégének sem, utóbbi a 24 órás endurance-verseny sorsától is függ.

Jelen állás szerint szeptember 11-13-án, Zolderben rendezhetik a szezonnyitót, amit két-két héttel később Monza és Barcelona követ. A komplett módosított versenynaptárat a megfelelő időben, vélhetően a koronavírus-járvány alakulásának függvényében teszik közzé.

A több hónapos csúsztatás miatt valószínű, hogy számos csapat, versenyző bejelentésére még várni kell. Mindenesetre az eddig megerősítettek értelmében Nagy Dániel személyében egy magyar már biztosan lesz a mezőnyben, aki a BRC Racing Team Hyundai-jával áll majd rajthoz.

Íme, a TCR Európa-kupa 2020-as módosított versenynaptára – illetve amit tudunk belőle:

  • szeptember 11-13.: Zolder, Belgium
  • szeptember 25-27.: Monza, Olaszország
  • október 9-11.: Barcelona, Spanyolország
  • megerősítésre vár: Paul Ricard, Franciaország (vagy más)
  • megerősítésre vár: Spa-Francorchamps, Belgium
  • megerősítésre vár: Jarama, Spanyolország

Fotó: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr115632538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása