F1: Olaszországban még nem tettek le az idei nagydíjról

Az Olasz Autóklub elnöke bízik benne, hogy még ha egy későbbi időpontban is, de nézőkkel rendezhetik meg idén az Olasz Nagydíjat.

190054-ita.jpg

Spa-Francorchamps-ot szünet nélkül Monza követné – az eredeti, az F1.com-ról azóta már eltávolított versenynaptár szerint –, ám miután Olaszország az egyik legfertőzöttebb európai ország, elképzelhető, hogy nem tudják az eredetileg kitűzött időpontban megtartani a versenyt. Hetek, hónapok óta ugyanis a koronavírus-járvány diktál a világon, az autósport világát is megbolygatta, a Formula–1-ben idáig kilenc versenyt posztponáltak, de hasonló sors vár a Francia Nagydíjra, valamint a nyár végén esedékes Belga Nagydíjra a vírus elleni védekezés érdekében hozott kormányzati határozatok alapján.

Angelo Sticchi Damiani, az Olasz Autóklub (ACI) első embere azonban bizakodó: szeretné, ha idén lenne Olasz Nagydíj, méghozzá teltház előtt. „Most nehéz megjósolni, mi lesz, szeretnénk várni néhány hetet, mielőtt döntünk. Meg kell tudnunk, milyen lesz a helyzet azon a szeptemberi hétvégén. Természetesen minden lehetőségre készülünk, és folyamatosan egyeztetünk együttműködésünkről a Liberty Mediával” – nyilatkozta az olasz Rai rádióműsorában.

A Hungaroringhez hasonlóan a monzai aszfaltcsík esetében is komoly veszteséget jelentene egy nézők nélküli futam, de Sticchi Damiani reméli, hogy erre nem kerül sor. Hozzátette, egy újabb bohózatba illő hacacáré, mint amilyen a szezon elején is történt, a világbajnokság végét jelentené erre az évre. (Tudniillik, mindössze két órával az első szabadedzés kezdete előtt döntöttek az Ausztrál Nagydíj törléséről.)

„Hogy milyenek lesznek a nagydíjak a koronavírus-érában? A paddock nyilván kevésbé zsúfolt lesz, legalább 30-40 százalékkal lesznek kevesebb, mint egy évvel korábban” – gondolt bele a helyzetbe. Az ACI elnöke azt is megjegyezte, hogy folyamatosan együttműködnek egy orvosi stábbal, valamint egy neves virológussal, akik folyamatos tájékoztatást biztosítanak a járványügyi helyzetről, annak az Olasz Nagydíjra gyakorolt hatásairól.

via grandpx.news

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3915629794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása