F1: Őrült párharc után duplázott Leclerc a virtuális bajnokságban
F1 Esports Virtual GP Series 2020: Kínai Nagydíj

Melbourne után a virtuális Sanghajban sem talált legyőzőre a Ferrari monacói versenyzője, noha kihívója ezúttal akadt a Red Bull-os Alexander Albon személyében.

190050_cina.jpg

Papíron hét, a gyakorlatban viszont csak hat aktív versenyzővel folytatódott a hivatalos Formula–1-es e-bajnokság, miután Lando Norris zsinórban másodjára szembesült olyan számítástechnikai problémákkal, amik miatt már az időmérőn sem tudott pályára „gördülni”, így háromból egy versenyen sem tudott igazából rajthoz állni.

Norris kiesésével Sanghajban végül 19-en álltak rajthoz, ráadásul jórészt hivatásos versenyzők. Mindössze négy kakukktojás akadt a mezőnyben Jimmy Broadbent youtuber és influenszer, Thibaut Courtois, a Real Madrid kapusa, Ciro Immobile, a Lazio játékosa, valamint Ian Poulter golfjátékos személyében, akik a Racing Point, a Red Bull, az Alpha Tauri, valamint a Renault színeiben indultak.

Ahogyan azt megszokhattuk, egy egyrészes kvalifikációval indult a program, és Charles Leclerc ott folytatta, ahol két héttel ezelőtt – valamint a melbourne-i esemény óta megrendezett, a WHO koronavírus elleni küzdelmét támogató jótékonysági bajnokságbanabbahagyta: az élen. A Ferrari monacói versenyzője 1:29.6-os idővel szerzett pole-t, majd a rajtot követően megőrizte a vezetést.

A Red Bull-os Alexander Albon azonban a verseny korai szakaszában megejtett kerékcserék során Leclerc elé tudott vágni, és körökön át kézben a kézben hámozták át magukat a versenyzőkön. Juan Manuel Correa Alfa Romeójával össze is koccant a thai-brit pilóta, míg a monacói Ferrarija egyenesen összeolvadt vele a hátsó egyenest követő hajtűkanyarból kigyorsítva.

Majd Courtois-nak köszönhetően jutott lélegzetvételnyi előnyhöz Albon, ám a 11. kör elején már nem volt menekvés, Leclerc roppant agresszív és határozott manőverrel kaparintotta vissza az első helyet. A célegyenes végi kanyarkombinációban többször is összeértek, és noha Albon próbált visszatámadni a 2-es kanyarban, monacói ellenfele zárta a szöget.

Mint kiderült, annak ellenére, hogy az élő közvetítésben ezt nem láthattuk, ez volt a döntő előzés a győzelem szempontjából, mivel ezt követően Albon lemaradt, Leclerc pedig végül több mint két másodperces előnnyel húzta be zsinórban második virtuális győzelmét. A Red Bull-os megőrizte a második helyét, míg Stoffel Vandoorne időbüntetésének köszönhetően a hazai pályán versenyző Guanyu Zhou végzett a dobogó legalsó fokán, továbbá a williamses George Russell is előtte zárt, noha a britet is elmarasztalták a versenybírák, miután több koccanásba is belekeveredett.

A másik mercedeses, Esteban Gutiérrez is a legtöbb tízben végzett, akárcsak Louis Delétraz (Haas), a Red Bull-junior Liam Lawson (Alpha Tauri), Nicholas Latifi (Williams), valamint Carlos Sainz (McLaren). A spanyol versenyző első futamát teljesítette az F1 Esportsban, debütálását egy óriási balesettel kezdte a verseny elején, így részben Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) kései kiesésének köszönhető „pontszerzése”. Correa egy 14. hellyel mutatkozott be, az idegen légiósok közül pedig Broadbent 13., Courtois 15., Immobile 17., Poulter 18. lett.

Formula 1 on Twitter

He won in Melbourne... he wins in Shanghai! � @Charles_Leclerc makes it back-to-back #VirtualGP wins! #F1Esports #RaceAtHome

Az F1 Esports Virtual GP Series következő versenyét két hét múlva, a Holland Nagydíj helyett rendezik, de minden bizonnyal nem a zandvoorti pályán, miután a Vietnámi Nagydíj helyszínéül szolgáló hanoi aszfaltcsíkhoz hasonlóan nem szerepel a Codemasters F1 2019-es játékában.

A virtuális Kínai Nagydíj végeredménye:

  1. Charles Leclerc (Ferrari)
  2. Alexander Albon (Red Bull)
  3. Guanyu Zhou (Renault)
  4. George Russell (Williams)
  5. Stoffel Vandoorne (Mercedes)
  6. Esteban Gutiérrez (Mercedes)
  7. Louis Delétraz (Haas)
  8. Liam Lawson (Alpha Tauri)
  9. Nicholas Latifi (Williams)
  10. Carlos Sainz (McLaren)
  11. Pietro Fittipaldi (Haas)
  12. Callum Ilott (Ferrari)
  13. Jimmy Broadbent (Racing Point)
  14. Juan Manuel Correa (Alfa Romeo)
  15. Thibaut Courtois (Red Bull)
  16. Anthony Davidson (Racing Point)
  17. Ciro Immobile (Alpha Tauri)
  18. Ian Poulter (Renault)

kiesett: Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo); nem indult: Lando Norris (McLaren)

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7915624942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása