F1: Leclerc elsőre behúzta, Norris megint megszívta

Noha elmondása szerint csak az utóbbi napokban kezdett el ismerkedni a Codemasters játékával, Charles Leclerc fölényes rajt-cél győzelmet szerzett a Melbourne-ben rendezett virtuális Vietnámi Nagydíjon.

20003-aus.jpg

Sokkal nívósabb mezőny gyűlt össze az F1 Esports Virtual GP második fordulójára, a melbourne-i Vietnámi Nagydíjra, amiben az is közrejátszott, hogy hat aktív F1-es pilóta (Alexander Albon, Antonio Giovinazzi, Nicholas Latifi, Charles Leclerc, Lando Norris, George Russell) mellett 2009 Formula–1-es világbajnoka, Jenson Button is benevezett többek között.

Többeknek, köztük Leclerc-nek is újdonságot jelentette a Codemasters játéka – elmondása szerint az elmúlt nyolc napban kezdett el ismerkedni vele –, ennek ellenére a Ferrari monacóija kapásból pole pozíciót szerzett. Igaz, ehhez kellett a Formula–2-ben versenyző Renault-junior, Christian Lundgaard hátrasorolása is, aki egyébként két tizeddel jobb időt autózott nála.

Ettől a ponttól fogva semmi sem veszélyeztette sikerét: Leclerc nagyon sima rajt-cél győzelmet aratott, mögötte Lundgaard ért célba mintegy 12 másodperces hátránnyal. A dán a hatodik helyről zárkózott fel a második helyre, míg a dobogó legalsó fokára George Russell állhatott fel a Williamsszel. A britet a másik ferraris, Charles öccse, Arthur Leclerc kísérte célba, valamint az Alfa Romeóval Antonio Giovinazzi.

Formula 1 on Twitter

I gave everything, guys!" A dream #VirtualGP debut for @Charles_Leclerc! � #F1Esports #RaceAtHome @FerrariEsports https://t.co/ksx9avBV3Y

Egyértelműen a hivatásos autóversenyzők uralták a mezőnyt, az első tízben egyedül Jimmy Broadbent volt kivétel, aki kilencediknek hozta be a Racing Pointot, Stoffel Vandoorne, Louis Delétraz és Alexander Albon, valamint Nicholas Latifi szendvicsében. Közülük Albon kifejezetten kiemelkedő versenyt futott annak fényében, hogy az első körben falnak csúszott a 12-es kanyar kigyorsításánál, akárcsak Johnny Herbert és Nunzio Tudisco.

Button sokáig esélyes volt a TOP-10-es eredményre szintén, de a verseny utolsó szakaszában több pozíciót is veszített, így debütálását a 12. helyen zárta. Így is a korábbi világbajnok mentette meg a McLaren „becsületét”, mivel Lando Norris zsinórban másodjára is pórul járt a (számítógépes) technikával, csakhogy ezúttal már robotpilótaként sem tudott csatlakozni a mezőnyhöz, ahogyan az történt Esteban Gutiérrez esetében is, ők ketten csak az időmérőn tudtak részt venni emiatt. A borotvált hajú McLaren-ifjonc számára azonban így sem volt teljes kudarc a vasárnap, ugyanis Norris néhány órával korábban megnyerte a Veloce Esports #NotTheGP szériájának legutóbbi fordulóját, amit rendhagyó módon kieséses rendszer szerint bonyolítottak le.

Két hét múlva Kínában folytatódik a szimulátorbajnokság.

A virtuális Vietnámi Nagydíj végeredménye:

  1. Charles Leclerc (Ferrari)
  2. Christian Lundgaard (Renault)
  3. George Russell (Williams)
  4. Arthur Leclerc (Ferrari)
  5. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)
  6. Stoffel Vandoorne (Mercedes)
  7. Louis Delétraz (Haas)
  8. Alexander Albon (Red Bull)
  9. Jimmy Broadbent (Racing Point)
  10. Nicholas Latifi (Williams)
  11. Jenson Button (McLaren)
  12. Luca Salvadori (Alpha Tauri)
  13. Nunzio Tudisco (Alpha Tauri)
  14. Pietro Fittipaldi (Haas)
  15. Anthony Davidson (Racing Point)
  16. Andre Heimgartner (Renault)
  17. Johnny Herbert (Alfa Romeo)
  18. Ben Stokes (Red Bull)

Nem sokkal ezután külön versenyt rendeztek az e-sportolóknak F1 Pro Esports Exhibition néven, a helyszín változatlanul a virtuális Albert Park volt. Bereznay Dániel – aki a Veloce Esports #NotTheGP bajnokságának első két versenyét megnyerte – számára sajnos nem tartott sokáig a 15 körös megmérettetés, balesetbe keveredett az első kanyarkombinációban, ahogyan korábbi csapattársa, a kétszeres bajnok Brendon Leigh is. A Red Bull-os Frederik Rasmussen a pole-ból indulva nyert, mögötte a regnáló bajnok David Tonizza lett a második, a ferrarist pedig Floris Wijers követte a harmadik helyen a Haasszal.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3415594478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása