F1: Több mint 20 milliót gyűjtöttek Leclerc-ék

Fantasztikus eredménnyel zárult a Formula–1-es versenyzők részvételével is megrendezett Race for the World-széria.

190027_aut.jpg

Race for the World néven jótékonysági szimulátorbajnokságot rendeztek az elmúlt napokban, melynek célja az volt, hogy rajongói adományokból összegyűjtsenek 100 ezer dollárt, ezzel segítve az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO munkáját a koronavírus ellen vívott harcban. Nagypénteken, az állandó szimulátoros F1-es brigád – Charles Leclerc, Alexander Albon, Lando Norris, Antonio Giovinazzi, George Russell és Nicholas Latifivel –, összesen 19 versenyző részvételével indult a kiírás, amit kedden és pénteken további két versenynap követett.

Miután az utolsó napon, Barcelonában és a Red Bull Ringen Stoffel Vandoorne és Charles Leclerc győztek, a bajnokság első négy helyén a Leclerc-, valamint az Albon-testvérek festettek sormintát az alábbi sorrendben, mögöttük pedig a Renault juniorja, Christian Lundgaard zárt ötödikként:

  1. Charles Leclerc 90 pont
  2. Luca Albon 71 pont
  3. Arthur Leclerc 58 pont
  4. Alexander Albon 52 pont

Ami az összegyűjtött pénzösszeget illeti, a kezdeményezés ugyan nem érte el a 100 ezer dolláros célt, de így is fantasztikus eredménnyel zárult: összesen 71.305 dollárral, vagyis 23,157 millió forinttal sikerült hozzájárulni a nemes ügyhöz. Az említett hat F1-es pilóta vasárnap ismét akcióba lendül, a Virtual GP-széria Kínai Nagydíján, a mezőnyhöz ráadásul a McLaren másik pilótája, Carlos Sainz is csatlakozik, a tavalyi spái F2-es tragédiában megsérült Juan Manuel Correa pedig az Alfa Romeo színeiben tér vissza a (virtuális) pályára.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5815622636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása