Ők vesznek részt a virtuális F1 következő fordulóján

Az F1 Virtual GP-sorozat következő, kínai versenyén is ugyanaz a hat aktív Formula–1-es pilóta áll rajthoz – ez a jövőben azonban változhat.

190045_cina.jpg

Élő sportesemények híján a Formula–1-ben is átálltak a szimulátorversenyek rendezésére. A hivatalos bajnokság közel egy hónapja, Bahreinben rajtolt el, de akkor a szedett-vedett mezőny eléggé kusza versenyeket produkált, két héttel ezelőtt, a Vietnámi Nagydíj helyett tartott online melbourne-i futam azonban már eléggé profi körülmények között zajlott, ekkorra ugyanis már sikerült jórészt hivatásos autóversenyzőkkel feltölteni a mezőnyt.

Most hétvégén a Kínai Nagydíjat futják virtuális keretek között, miután a „valós” sanghaji versenyt elsőként halasztották el február közepén a koronavírus-járvány miatt – ezt követően két forduló törléséről, valamint további hét halasztásáról döntöttek, ráadásul immár a Francia és az augusztus végi Belga Nagydíj sorsa is kétséges a kormányzati döntésekből kifolyólag.

Amíg az IndyCar, a NASCAR és az ausztrál Supercars-sorozat online kiírása beszippantotta az aktuális mezőny nagyját, addig az F1 kezdeményezése ugyanazon hat aktív pilóta, Charles Leclerc, Alexander Albon, Lando Norris, Antonio Giovinazzi, George Russell és Nicholas Latifi részvételével zajlik. A sztár „kakukktojás” pedig a Real Madrid kapusa, a szimulátorversenyeken szinte már rendszeresen induló Thibaut Courtois lesz, aki ezúttal Albon csapattársa lesz a Red Bull-nál.

A RaceFans értesülései szerint a jövőben további versenyzők csatlakozhatnak a Virtual GP-sorozathoz: úgy tudni, a Racing Point párosát, Sergio Pérezt és Lance Strollt már csak logisztikai akadályok hátráltatják, és ugyanez érvényes az Alpha Tauri franciájára, Pierre Gaslyra is, míg a haasos Romain Grosjean és a mclarenes Carlos Sainz szinte már készen állnak a beugrásra. Egyúttal az is körvonalazódik, hogy kiknek a részvételére ne számítsunk: Max Verstappen iRacing-hívő marad a folytatásban is, a Red Bull hollandján kívül Danyiil Kvjatot és Kevin Magnussent sem érdekli az online liga.

A 28 körös kínai e-versenyt vasárnap este 19 órától rendezik, az F1 hivatalos közösségi csatornái mellett az M4 Sport is élőben közvetíti.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr415618688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása