F1: Százmilliókat adományozott a brit egészségügynek a volt csapatfőnök

Alapítványt hozott létre Ron Dennis, az összeget pedig a brit egészségügyben dolgozók étkeztetésére fordítják.

ron_dennis05.jpg

Egészségügyi és gazdasági szempontból egyaránt óriási kihívás elé állította a világot a koronavírus-járvány. Ezeken a terheken sokan az illetékes hatóságok tanácsainak megfogadása és előírásainak betartása mellett adományokkal igyekeznek segíteni: így tett Ron Dennis, a McLaren korábbi csapatvezetője is, aki egymillió fonttal (kb. 415 millió Ft) támogatta a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatot (NHS), továbbá létrehozta a SaltueTheNHS.org alapítványt.

Ez az összeg az egészségügyben dolgozók étkezésének egy részét fedezi a következő három hónapban, azon belül is azokét, akik az intenzív, aneszteziológiai, baleseti és sürgősségi osztályok valamelyikén dolgoznak, és nem tudják elhagyni az adott kórház területét a járvány miatt. A kezdeményezés mögé már nagyobb vállalatok is beálltak az Egyesült Királyságban, mint például a Tesco, az Absolute Taste, valamint a Yodel.

„Ezekben az időkben mind a magánszemélyeknek, mind a vállalkozóknak össze kell fogniuk, hogy leszámolhassunk a koronavírussal. Örömömre szolgál, hogy ezen kezdeményezés vezetője lehetek, és biztosíthatom azt, hogy az NHS létfontosságú munkatársai tápláló ételeket kapjanak, miközben minden egyes órában a harcmezőn dolgoznak. Így legalább eggyel kevesebb dolog miatt kell aggódniuk” – mondta Dennis, aki 1981-től 2017-ig töltött be meghatározó szerepet a McLarennél.

„Azért neveztük el ezt az egészet SaluteTheNHS.org-nak, mert azt hiszem, mindannyian féltjük őket, hogy jelen helyzetben is azért dolgoznak, hogy életeket mentsenek. Óriási logisztikai erőfeszítést jelentett kiépíteni egy nagy és professzionális élelmiszerszállítási rendszert, mindössze egyetlen hét alatt a semmiből. Lenyűgözött mindaz, amit idáig együtt elértünk, de mások támogatására és adományaira is szükségünk van ahhoz, hogy folytathassuk.”

A Johns Hopkins Egyetem adatbázisában szereplő adatok alapján világszerte már több mint 1,3 millió embert fertőzött meg a koronavírus, ebből majdnem 75 ezren életüket is vesztették. Az Egyesült Királyság mindkét mutatóban az „élmezőnyben” van: a szigetországban idáig 52 ezernél is több megbetegedésről és közel 5400 halálesetről tudni.

A koronavírus hatásai a Formula–1-ben is érződnek: június közepénél hamarabb biztosan nem rajtol el a 2020-as szezon, ráadásul több szabályt módosítottak vagy halasztottak el, miközben a McLarennél és a Williamsnél már fizetéscsökkentést és kényszerszabadságolásokat jelentettek be. Sőt, Dennis utódja, a McLaren vezérigazgatói posztját betöltő Zak Brown attól tart, hogy a járvány okozta gazdasági krízis miatt akár négy csapat is kidőlhet a tízből.

via GPToday.net

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3015596524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása