F1: Nagylelkű gesztust tett Norris és Sainz a McLarennek

A vezetőség mintáját követve a McLaren versenyzőpárosa is önként belement a fizetéscsökkentésbe.

2020australiangrandprixthursday_2st0091.JPG

Miután sorra halasztják el a versenyeket a Formula–1-ben is, az ott versenyző csapatokat is érinti a koronavírus jelentette gazdasági krízis, ennek hatását főként a kisebb büdzséből gazdálkodó csapatok érzik meg. Ugyan több szabályt is módosítottak a költségcsökkentés jegyében – mint például a jövőre tervezett szabálycsomag bevezetésének elhalasztása vagy a gyárak bezárása –, úgy néz ki, elengedhetetlenek a további szükségintézkedések.

Elsőként mégis egy, ebből a szempontból kevésbé érintett csapat, a McLarenről derült ki, hogy megszorításaikhoz kénytelen folyamodni: a wokingi csapat a kiadások között a fizetéseket is csökkenti. Mint kiderült, a versenyzők, Lando Norris és Carlos Sainz mellett a vezérkar, köztük Zak Brown vezérigazgató is beleegyezett a bércsökkentébe, méghozzá a többi alkalmazottéval megegyező arányban.

A spanyol Instagram-oldalán is megerősítette a hírt:

Due to the impact of COVID19, the McLaren Group has adopted difficult temporary measures regarding its staff to hopefully protect jobs in the long term. I fully understand these tough decisions and I have obviously decided to take a pay cut. We are all in this together. // Debido a la crisis del COVID19, el Grupo McLaren ha tomado difíciles medidas temporales que afectan a la plantilla, con el ánimo de proteger los puestos de trabajo a largo plazo. Entiendo la decisión y en consecuencia yo también he decidido rebajar mi salario. Estamos juntos en esto. #carlossainz

48.9k Likes, 342 Comments - Carlos Sainz (@carlossainz55) on Instagram: "Due to the impact of COVID19, the McLaren Group has adopted difficult temporary measures regarding..."

A McLaren szóvivője a Motorsport.com-nak megerősítette, hogy az intézkedésekkel a munkahelyek megőrzése a cél, hogy a dolgozók a rend helyreálltával újra teljes munkaidőben végezhessék munkájukat. Hozzá kell tenni, hogy a brit kormány a munka nélkül maradt állampolgárok havi fizetésének 80 százalékot állja, maximum 2500 font (kb. 1 millió Ft) értékben.

Arról pletykaszinten sincs információ, hogy hány százalékkal csökkentek a fizetések a McLarennél, mindenesetre Sainz 3,5 millió, Norris pedig 225 ezer eurót keresett volna eredetileg idén, ha hihetünk a korábbi híreszteléseknek.

Egyelőre nem tudni, mikor és milyen formában veheti kezdetét a 2020-as szezon, de már annak gondolata is felmerült, hogy az utolsó versenyeket már 2021-ben rendezhetik. Jelen állás a június 14-i Kanadai Nagydíj lehet az első futam idén.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4315584216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása