WTCR: Családi páros a Lynk & Cónál

Megnevezte első két versenyzőjét a Cyan Racing, egy csapatban fog versenyezni unokaöccsével a négyszeres világbajnok Yvan Muller.

2020_tcr_photo_news_133.jpg

Egy ideje már tudni lehetett, hogy a Lynk & Co is marad a WTCR-ben, ám a négyautós felállás első két tagját csak csütörtökön reggel nevezték meg. A Cyan Racing bejelentése értelmében az idei évtől fogva egy párost alkot unokaöccsével, Yann Ehrlacher-vel a négyszeres világbajnok Yvan Muller, az ő autóikat hivatalosan a Cyan Racing Lynk & Co nevű csapat fogja futtatni.

„A koronavírus-világjárvány teremtette bizonytalan helyzetben az már biztosnak mondható, hogy a világon az egyik legjobb túraautós párosítással rendelkezünk Yvan és Yann személyében. Már tavaly is szorosan együttműködtek a fejlődés és az eredmények érdekében. Már nagyon várjuk, hogy a 2020-as WTCR-szezonban még keményebb kihívásokkal nézzünk szembe, velük együtt” – kommentálta a bejelentést Christian Dahl, a Cyan Racing vezérigazgatója és alapítója.

2008, 2010, 2011 és 2013 világbajnoka tavaly az utolsó fordulóig harcban volt a bajnoki címért, az 50 éves franciának végül be kellett érnie a harmadik hellyel. Muller céljai azonban 2020-ra sem változtak. „A Lynk & Co Cyan Racing a legjobb hely, ahol lehetek. Svédországban és Kínában mindenkit, aki érintett a projektben, az motivál, hogy az abszolút célunkért harcoljunk, ami az, hogy 2020-ban is a világkupáért harcolhassunk” – mondta Muller.

02-yvan-muller-and-yann-ehrlacher.jpg

Amíg Muller már régebb óta együttműködött a Cyan Racinggel, addig unokaöccse tavaly került csak a csapathoz, miután a WTCR-korszak első évét a Münnich Motorsport Hondájában töltötte. Yann Ehrlacher idei céljait a futamgyőzelemnél alább nem akarja adni, első svéd színekben futott évét ugyanis hat dobogóval és a tabella nyolcadik helyén zárta, de egyszer sem nyert. „Nagyon motivált vagyok aziránt, hogy a Cyan Racing Lynk & Cóval folytassam, különösen úgy, hogy mindezt Yvannal tehetem meg” – idézi a közlemény a 23 éves pilóta gondolatait. – „Tavaly voltak olyan eredményeink, melyek bizakodásra adnak okot, idén azonban már versenyeket akarok nyerni, illetve a csapattal együtt a bajnoki címért harcolni.”

Az eddig bejelentett 13-ból 11 versenyző kiléte ismert, ugyanis azt még nem tudni, hogy a másik két Lynk & Cót ki fogja vezetni. Tavaly a kvartett a 2017-es világbajnok Thed Björkkel, valamint a háromszoros WTCC-bajnok Andy Priaulx-lal volt teljes. A Hyundai és a Honda még korábban megnevezte a versenyzőit, ahogyan az is kiderült, hogy a Comtoyou Racing egyik privát Audiját Tom Coronel kapta.

A koronavírus miatt a WTCR szezonja június elejénél és a szlovákiai hétvégénél hamarabb biztosan nem rajtol el, addig is egy előszezoni szimulátorbajnoksággal próbálják elütni az időt. Az Esports WTCR-be profi versenyzőként Ehrlacher mellett Michelisz Norbert, Luca Engstler, Esteban Guerrieri, Néstor Girolami és Tiago Monteiro is benevezett többek között.

Fotó: DPPI / FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3115559398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása