WTCR: A Hungaroring után egy újabb klasszikus pálya esett el

A túraautó-világkupa kedd esti bejelentésének értelmében a Hungaroring után a Zöld Pokolba sem látogatnak el Michelisz Norberték.

dea0b7c01dd112ec76cefb053ad9ad24_1.jpg

Ahogyan a legtöbb versenysorozat körül, úgy a túraautó-világkupa körül is szorul a hurok a koronavírus miatt. Néhány nappal ezelőtt a hungaroringi hétvége törléséről jelentették be, míg kedd este a WTCR promótere, az Eurosport Events tájékoztatásából kiderült, hogy idén a németországi Zöld Pokolban sem lesz futam, Németországban ugyanis már közel 10 ezer embert fertőzött meg bizonyítottan a járvány.

Magát a nürburgringi 24 órást a tervek szerint  szeptember 24-27-e között rendezik meg az eredeti, május 21-24-i időpont helyett, de addigra a bajnokság (elvileg) már Ázsiában lesz.

A szervezők azon dolgoznak, hogy továbbra is 20 futamból álljon az idei versenynaptár, ezért az elmaradt németországi eseményeket bővített hétvégével ellensúlyozzák Portugáliában és Ausztriában, ahogyan – a Hungaroring kiesése miatt – Aragóniában is egy-egy időmérővel és versennyel többet rendeznek.

„Maximálisan egyetértünk és támogatjuk a szervezők döntését a 24 órás verseny halasztását illetően, összhangban azokkal az intézkedésekkel, amiket a német kormány hozott ezekben a nehéz időkben. Az ADAC Nordrhein 2015 óta partnerünk Németországban, s mindkét fél mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a WTCR visszatérhessen erre az ikonikus pályára” – nyilatkozta François Ribeiro, az Eurosport Events vezetője.

A döntés értelmében zsinórban már három helyszín (Marrakesh, Hungaroring, Nürburgring) is kipottyant a versenynaptárból, így a szezon június 5-7-én, a Slovakiaringen rajtolhat el. Ribeiro megerősítette, a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) konzultálva, az esemény promóterével és a releváns hatóságokkal együttműködve az Eurosport Events folyamatosan figyeli az ottani koronavírus-helyzetet.

Fotó: Gregory Lenormand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9015531722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása