Hivatalos: Micheliszék hungaroringi futamát is elérte a koronavírus

Péntek reggel a Hungaroring és a WTCR sajtóosztálya is bejelentette, hogy elmarad a túraautó-világkupa kamion-Eb-vel tervezett közös futama, a Super Racing Fesztivál.

481235066d40806cb216b8fd40a503d3.jpg

Hidegzuhanyként érte a magyar autósport-rajongókat a hír, hogy a túraautó-világkupa magyarországi versenyét törölték a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzet miatt, az erre vonatkozó korlátozások miatt nem rendezik meg az április végére, Michelisz Norbert és Kiss Norbert részvételével meghirdetett Super Racing Fesztivált.

A Hungaroring közleményében elárulta, hogy „az elmúlt hetekben előrelátóan folyamatosan egyeztetett a túraautó-világkupa és a kamion Európa-bajnokság szervezőivel az esetleges halasztásról”. A WTCR esetében azonban nem találták megfelelő időpontot a későbbiekre nézve, addig a kamion Európa-bajnokság versenyét június 13-14-én pótolhatják. A mogyoródi aszfaltcsík természetesen ezen esemény kapcsán is folyamatosan egyeztet az Operatív Törzzsel, illetve az Országos Tisztifőorvosi Szolgálattal, addig is betartja a kormány rendezvényszervezésre vonatkozó szigorításait.

Az elővételben megvásárolt jegyek árát visszatérítik, a pálya ezzel kapcsolatosan arra hívja fel a figyelmet, hogy amennyiben valaki erről nem kap értesítést március 31-ig, az mindenképpen vegye fel a kapcsolatot az illetékes jegyirodával.

Hungaroring

A Hungaroring közleménye A nemzetközi helyzetre és a Magyar Kormány ... szerdai bejelentésére, vagyis a veszélyhelyzet kihirdetésére való tekintettel a nemzetközi és a hazai promóter közös megegyezéssel törölte az április 25-26-ára tervezett Super Racing Fesztivált a Hungaroringen. A Hungaroring Sport Zrt.

Önmagában az, hogy elhalasztották az április végi rendezvényt, az önmagában nem volt meglepetés a Hungaroring szerdai közleményének ismeretében, a végkifejlet azonban annál inkább.

A túraautó-világkupa sajtóosztálya hozzátette, hogy a szervezők igyekeznek tartani a 20 futamból álló menetrendet, így a Hungaroringen elmaradt időmérőt és versenyeket a július eleji, aragóniai hétvégén pótolják valamilyen formában – erről részletesebb tájékoztatást későbbre ígértek.

A bejelentés értelmében a WTCR szezonja május 22-23-án, a Nürburgring Nordschleifén rajtolhat el, amit a szlovákiai hétvége követ június 6-7-én. Amennyiben ezen fordulók valamelyikét is törölni kell a koronavírus miatt, az Eurosport Events azt harmadik verseny beiktatásával ellensúlyozná a soron következő versenyhétvégéken (Portugáliában, Ausztriában, Kínában vagy Dél-Koreában).

Fotó: Clement Luck / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4815518442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása