F1: Bezárt a Ferrari, versenyprogramját is felfüggesztette

Közel két hétre biztosan leállítja maranellói és modenai gyárát a Ferrari a koronavírus-járvány miatt, így a Formula–1-es csapat működése is szünetel.

140058_cor_28_nuove-linee-di-montaggio.jpg

Több mint 21 ezer fertőzéssel és majdnem 1500 halálesettel Olaszország vált a koronavírus európai gócpontjává, és a világranglistán is csak Kína van előtte. A legtöbb olasz autógyár már korábban bezárás mellett döntött, végül a Ferrari is bejelentette, hogy átmenetileg leengedi a rolót – írja a Motorsport.com.

Az olasz sportautógyártó közleménye szerint a maranellói és a modenai létesítmény legalább március 27-ig zárva tart, ebben az időszakban a Formula–1-es részleg is felfüggeszti minden központi tevékenységét. Az alkalmazottak home office-rendszerben, vagyis távmunkában fogják ellátni feladataikat.

„Hálás vagyok a Ferrari női és férfi dolgozóinak, akik még ezekben az időkben is óriási elköteleződésről tettek tanúbizonyságot, ezzel demonstrálva mindazt, ami meghatározza a márkánkat: ezek pedig a szenvedély és az odaadás. Beszállítóinkkal együtt ők biztosították a vállalat termelését, így tisztelettel tartozunk nekik és családjaiknak, ezért is döntöttünk így. Emellett ügyfeleinkre és rajongóinkra is gondolunk, miközben már egy erős újrakezdésre készülünk” – mondta Louis Camilleri, a Ferrari vezérigazgatója.

Az F1-es csapatok körében sem a Ferrari az első, amely hasonló lépésre szánta el magát. Ugyanígy tett a McLaren is, amely kulcsszerepet játszott a Formula–1-es Ausztrál Nagydíj törlésében, miután a paddock első koronavírus-fertőzött tagját a wokingiaknál diagnosztizálták. A Mercedes háza táján is pletykáltak fertőzésgyanús esetet, mindenesetre több csapat is úgy döntött, hogy két hétre leállítja a munkát központjában, vagy ha folytatja is, úgy, hogy a személyzet Melbourne-ből érkezett részét ebben az időszakban nem engedi be a létesítménybe.

A kényszerszünet időben nem jelent komolyabb kiesést a csapatoknak, hiszen a szezonkezdetre alapvetően már felkészültek, ráadásul május elejéig biztosan nem rendeznek futamot. Nem sokkal a melbourne-i verseny elkaszálása után ugyanis bejelentették a Bahreini és a Vietnámi Nagydíj halasztását is, míg a Kínai Nagydíj esetében már korábban megszületett ez a döntés.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5215523854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása