Az F1-es paddockban is megjelenhetett a koronavírus

A versenyrendezéssel kapcsolatos aggályokat tovább erősítve több jel is arra mutat, hogy nincs biztonságban az Ausztrál Nagydíj a koronavírus-járvány szempontjából.

melbournethursday2-443260.jpg

Habár a Kínai Nagydíj esetében a halasztás, míg Bahreinben az esemény zártkapus megrendezése mellett döntötték, az Ausztrál Nagydíj szervezői ragaszkodtak ahhoz, hogy a normál kerékvágás szerint, nézőkkel rendezzék meg az F1-es idénynyitót. Sokan nem értettek egyet az ausztrálokkal, mivel világszerte egyre több utazásra és tömegrendezvények szervezésére vonatkozó korlátozás lép életbe a koronavírus miatt.

Még az ausztrál kormány tisztifőorvosa, Brendan Murphy is leszögezte, hogy a Formula–1-es verseny nem jelent egészségügyi kockázatot, ennek ellenére (közép-európai idő szerint) kedd este a helyi sajtó már arról számolt be, hogy a melbourne-i pályához közel eső Albert Park Hotelben koronavírussal diagnosztizáltak egy 70 éves ausztrál férfit, aki pénteken utazott Szingapúrból Ausztráliába.

Ennek ellenére Daniel Andrews, Victoria állam kormányzója leszögezte, hogy megrendezik a futamot, de fokozott vizsgálatokat vezetnek be a vírus további terjedésének megakadályozása céljából.

A szerda reggeli órákban pedig a Motorsport.com értesült arról, hogy F1-es érintettjei is lehetnek már a koronavírusnak: a McLarennél egy, a Haasnál pedig két alkalmazottat kellett kivizsgálni a járványra jellemző tünetek jelentkezése után, ők önkéntesen karanténba vonultak a szállásukon. A szakportál információit a McLaren külön közleményben is megerősítette.

Ausztráliában a koronavírus terjedésére az Olaszországból érkezők kitiltásával reagáltak, de az intézkedés nem érinti a Ferrari, az Alpha Tauri, illetve a Pirelli alkalmazottjait, akik még ennek bejelentése előtt megérkeztek Melbourne-be.

A McLaren és a Haas dolgozói kapcsán megjelent hír hallatán már a verseny szervezői is cselekedtek: az esemény honlapján jelentették be, hogy a Melbourne Walkot ugyan megrendezik, de a versenyzők nem érintkezhetnek a rajongókkal, így az aláírásosztás és a szelfikészítés is elmarad, és ugyanez vonatkozik a Supercars-bajnokságra, illetve a többi jelen lévő sorozatra. A veszteség kárpótlásaként majd élő interjúkat készítenek a nagyközönség előtt.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7915514910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása