F1: Ausztrália hallani sem akar a nézők nélküli futamrendezésről

Az Ausztrál Nagydíj szervezői leszögezték, hogy nem fogják követni a bahreini kollégák példáját, nem lesz zártkapus az F1-es szezonnyitó.

ap-1yrc96eyw1w11_news.jpg

Napról napra egyre több embert fertőz meg a koronavírus, főleg Európában, de világszerte egyre több óvintézkedést tesznek a járvány megfékezésének érdekében. Mint az már hetekkel ezelőtt kiderült, a Formula–1-ben a Kínai Nagydíjat legfeljebb egy későbbi időpontban tartják csak meg, a Bahreini Nagydíj szervezői pedig a hétvégén jelentették be, hogy nézők nélkül, zártkapus esemény keretében fogadják a királykategóriát szűk két héten belül.

Előtte Ausztráliába látogat a mezőny, ahol jelenleg 76 fertőzöttről, köztük négy halálesetről és 21 gyógyultról tudni – fel is merült annak gondolata, hogy a hétvégi szezonnyitót is üres lelátókkal rendezzék. Az Ausztrál Nagydíj szervezői azonban kijelentették, hogy nem lesz zártkapus az esemény. „Esélytelen” – tette egyértelművé Andrew Westacott, az Ausztrál Nagydíj főszervezője a SEN rádiónak adott nyilatkozatában. Westacott álláspontját a női U20-as krikett-világkupa vasárnap megrendezett döntőjének rekordnagyságú, 86 ezres nézettségével indokolta. „A szükséges elővigyázatossággal és megfontoltan kell cselekednünk, miközben az élet is megy tovább” – tette hozzá.

Az elmúlt napokban az olaszországi vesztegzár bevezetése miatt kérdésessé vált az Alpha Tauri és a Ferrari részvétele, ám Westacott megerősítette, hogy az olasz csapatok autói már úton vannak a repülőtérről, míg a személyzet érkezése 12-24 órán belül várható, vagyis minden a legnagyobb rendben zajlik.

Az ausztrál kormány tisztifőorvosa, Brendan Murphy professzor szerint a nagyjából 300 ezres nézőszámú Formula–1-es verseny nem jelent egészségügyi kockázatot. „Semmilyen jel nem utal arra, hogy közösségben terjedne a járvány Victoria államban. Nem érzem azt, hogy aggódnunk kéne a tömegrendezvények vagy a Victoria utcáin való séta miatt. Véleményem szerint nem jelent kockázatot a nagydíj megrendezése” – mondta.

via Reuters

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2515512278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása