Rali: Új autóval vág neki 2020-nak az ERC-futamgyőztes magyar páros

Új év, új esélyek, mint azt szokták mondani; ez a tavalyi Rally Hungary-n győzelmet aratott Turán-Bagaméri duó esetében egy új autóval egészült ki: 2020-ban egy Volkswagen Polo GTI R5-tel indulnak, a cél az országos bajnoki cím.

tm_6.jpg

Hatalmas sikerrel zárult a magyar ralisport 2019-es éve, miután a Nyíregyháza közelében megrendezett rali Európa-bajnoki (ERC) futam 2003 után újabb, történelmi jelentőségű magyar győzelmet hozott. Turán Frigyes és Bagaméri László pedig ott folytatnák idén, ahol tavaly abbahagyták: 2020-ra a páros a magyar bajnoki címet tűzte ki célul, a szezonnak pedig vadonatúj autóval, egy Volkswagen Polo GTI R5-tel fognak nekivágni. A neonzöld és lila köntösben pompázó, #33-as rajtszámot viselő Volkswagen le is leplezték a keddi sajtóeseményen:

Egy új Volkswagent rejtett a lepel. | Fotók: Just Creative

„A tavalyi ORB-szezonunk érdekesen alakult, ugyanis év közben a csapat által üzemeltetett, saját tulajdonban lévő Ford Fiesta R5 versenyautónk váratlan balesete következtében ki kellett hagynunk, vagy más márkával, autótípussal kellett teljesítenünk néhány versenyt. Év végén a károkat felmérve úgy döntöttünk, nem érdemes megjavíttatnunk a Fordot, ezért eladtuk és megindult az új autólehetőség keresés fázisa. Sokáig úgy tűnt, hogy a 2020-as szezont is Forddal fogjuk folytatni, hiszen hosszú évek óta a Ford Petrányi a fő támogatónk, akik régóta hűségesen mellettünk állnak, így nem is gondolkodtunk másban. A körülmények, a fordos lehetőségeink azonban végül nem úgy alakultak, ahogy terveztük, így nyitnunk kellett más irányba is” – nyilatkozott arról Turán, hogy mi vezetett végül a márkaváltáshoz.

Turán navigátora, Bagaméri László hozzátette, hogy idei indulásukat a Korda Racing támogatja a tavalyi fejlesztésű Volkswagennel. Ez egy teljesen új lehetőség számunkra, megújulást jelent nekünk a szezonra. Korda Erikék elszántsága, elhivatottsága is nagyon fontos számunkra, a csapat mindent megpróbál megtenni a közös cél elérése érdekében, ami most sem változott: idén is a magyar bajnoki címért szállunk versenyautóba” – mondta.

Security Check Required

null

A magyar csapat a Facebookon élőben közvetítette a leleplezést, a sajtótájékoztató további szegmensei a Turán Motorsport oldalán tekinthetőek meg.

Az autóleleplezéssel egybekötött sajtótájékoztatót a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke, Oláh Gyárfás nyitotta meg, elmondása szerint az ERC-szezont is lezáró Nyíregyháza Ralira húsznál is több R5-ös autó adta le a nevezését. „Az elmúlt öt évben sok olyan döntést hoztunk és sok olyan lépést tettünk, amely összességében a hazai rali és a magyar autósport fejlődését szolgálta, a cél pedig az volt, hogy minőségben minél közelebb kerüljünk a nemzetközi sorozatokhoz. Tavaly Nyíregyházán a versenyzők, a nézők, és a rendezők szempontjából is sikeres volt az Eb-futam, amelyre 13 év szünet után került sor újra Magyarországon” – elemezte részletesebben az egyre sikeresebb magyar ralisportot Oláh.

A tervek szerint Turánék már szombaton tesztelni fogják az autót, az egri szezonnyitóig pedig körülbelül 80-100 kilométernyi gyakorlást helyeztek kilátásba.

Az országos ralibajnokság idei szezonja március 27-29. között, az Eger Ralival rajtol, míg a nyíregyházi záróversenyre – csakúgy, mint tavaly – november elején, 6-a és 8-a között kerül sor.

Az ORB 2020-as versenynaptára:

  • március 27-29.: Eger Rali
  • április 17-18.: Miskolc Rali
  • május 22-24.: Ózd-Salgó Rali
  • június 19-21.: Mecsek Rali
  • július 10-12.: Székesfehérvár-Veszprém Rali
  • augusztus 7-9.: Zalaegerszeg Rali
  • október 10-11.: Vértes Rali
  • november 6-8.: Nyíregyháza Rali

Fotó: Just Creative

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3815502800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása