F1: Kubica újra autóba ül, változás a Red Bullnál – íme, a második teszthét beosztása!

Szerdán folytatódik a felkészülés a 2020-as F1-es idényre, még három nap áll a csapatok rendelkezésére. Megvan, hogy ki és mikor tesztel a héten.

ap-235ketzm91w11_news.jpg

Részben a tesztnapok számára vonatkozó csökkentésnek – aminek értelmében az idei évtől nyolc helyett már csak hat napig körözhetnek a pályán a csapatok az első versenyhétvége előtt – köszönhetően rendkívül produktív, a megszokottnál gördülékenyebb első hetet zárt Barcelonában az F1-es mezőny.

A tíz csapat összesen 3898 kört tett meg a Spanyol Nagydíj helyszínén, holnap pedig folytatódik a munka.

A csapatok már közzé is tették tesztbeosztásukat, ezek alapján pedig szerdán – a Haas kivételével – minden csapat pályára küldi mindkét versenyzőjét. Egyébként a hét folyamán a Red Bull és a Renault is megosztja az etapokat napi szinten pilótái között, ahogyan vélhetően a Mercedes is.

Múlt héten a Red Bull még nem ezt a sémát alkalmazta, Max Verstappennek és Alexander Albonnak is végig kellett dolgozni egy-egy napot. A holland nagyon szorgalmasan rótta a köröket a legelső tesztnapon, 168 körig meg sem állt – ez a 66 körös versenytáv több mint két- és félszeresét jelenti.

„170 kör – úgy gondolom, ez a legtöbb, amit valaha teljesítettünk Barcelonában az első napon” – nyilatkozta elismerősen Christian Horner csapatfőnök. – „Kis híján túl is hajtottuk a versenyzőnket, elvégre ez majdnem a háromszorosa egy normál versenytávnak. De nagyon-nagyon pozitív napot zártunk.”

erjepkrxyaazhnq.jpg

A beosztás ezúttal sem hemzseg a vendégrésztvevőktől, sőt – az előző héthez hasonlóan – csak Robert Kubica gördül pályára, mint az Alfa Romeo teszt- és tartalékpilótája. A lengyel az első nap délelőtti etapját kapja meg, csakúgy, mint az előző alkalommal.

A második hét eseményeit ugyanúgy figyelemmel lehet kísérni élőben az F1TV-n, míg a nemzetközi szakportálok jó része szöveges közvetítést biztosít a tesztről.

A második teszthét beosztása:

f1-2020-tesztbeosztas-barcelona-masodik-teszthet.jpg

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool, Alfa Romeo Racing Orlen / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1415491328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása