Bemutatkozott az új Cupra – az első ETCR-indulókkal együtt

Egy nappal azt követően, hogy az ETCR jövőjéről számos részlet kiderült, bemutatót tartott a Cupra is. A márkát Mattias Ekström és Jordi Gené fogják képviselni az elektromos sorozat promóciós idényében.

cupra-e-racer_05_hq.jpg

Mint azt tudjuk, a Cupra új autója fejlesztése során olyan innovatív megoldásokat is bevetett, mint például a 3D nyomtatás, a SEAT sportmárkája ígéretéhez híven pedig a héten le is leplezte új TCR-autóit, a Cupra e-Racer, valamint a Cupra León Competición 2020-as változatát.

Az e-Racert egy 680 lóerős, 960 Nm nyomaték leadására képes erőforrás hajtja, míg a vízhűtéses akkumulátor teljesítménye – a szabályoknak megfelelően – 65 kWh – ezzel a csomaggal 3,2 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás sebességet, végsebessége 270 kilométer/óra.

Ezzel szemben a León Competición orrában egy 2 literes turbómotor bújik, ami 6800-as fordulatszámnál 340 lóerő és 410 Nm nyomaték leadására képes. A belsőégésű erőforrással szerelt autó 4,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 kilométer/órára, csúcssebessége pedig 260 kilométer/óra.

Az elektromos Cupra is részt fog venni az elektromos TCR-bajnokságban – ami becsületes nevén Pure ETCR-re hallgat –, a gyártó meg is nevezte két versenyzőjét Mattias Ekström és Jordi Gené személyében.

A Cupránál tavaly augusztus végén nagykövetként és hivatalos versenyzőként bejelentett Ekström minden idők egyik legsikeresebb DTM-versenyzőjének számít, 2004-ben és 2007-ben bajnok lett, további három alkalommal pedig második. Nyert spái 24 órás versenyt is a 41 éves svéd, akit 2016-ban a ralikrossz szakágban világbajnokká koronáztak.

cupra-opens-the-doors-of-its-new-headquarters-with-the-debut-of-the-first-cupra-leon_14_hq.jpg

Komoly tapasztalattal bír azonban Gené is: a spanyol öt éven át volt a SEAT gyári pilótája a WTCC-ben, ez idő alatt négy futamot is nyert – később a nemzetközi TCR-bajnokságban próbált szerencsét; az első évben, vagyis 2015-ben az utolsó fordulóig harcban volt a bajnoki címért, ám végül Stefano Cominivel és honfitársával, Pepe Oriolával szemben is alulmaradt. A 49 esztendős versenyző kategóriagyőzelmet is szerzett Le Mans-i 24 óráson.

Fotó: Cupra

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1215486162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása