ETCR: Többszörös túraautó-bajnok akadt a Cupra horgára

2019_tcr_photo_news_489.jpg

A Cupra kedden délelőtt bejelentette, hogy leigazolta az elektromos TCR-programjába a kétszeres DTM-bajnok Mattias Ekströmöt.

Egyelőre tisztázatlan, mi lesz pontosan Mattias Ekström szerepe a Cupra ETCR-projektjébe, az viszont biztos, hogy nem csak nagykövetként, hanem hivatalos versenyzőként is hivatkoznak rá, tehát még az is elképzelhető, hogy rajthoz áll a jövőre induló bajnokságban.

Kétségkívül óriási múlttal rendelkezik a 41 éves versenyző: 2004-ben és 2007-ben megnyerte a német túraautó-bajnokságot (DTM), 2016-ban pedig a ralikrossz-világbajnokságban saját csapatával bizonyult a legjobbnak. Emellett három Bajnokok Tornája-cím, valamint 1999-ből egy svéd túraautó-bajnoki (STCC) cím is fűződik a nevéhez.

„Magától értetődő a lépés, hogy a Cuprához igazoltam. Világéletemben olyan bajnokságokban indultam, ahol belsőégésű motorokat használnak, így szeretném megtapasztalni az elektromos versenyzést is. A Cupra pedig az első pillanattól fogva követi ezt az irányt”

– fogalmazott a bejelentés kapcsán Ekström.

Fotó: ETCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5215026948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása