3D nyomtatást is alkalmaznak az új Cupra TCR-hez

Modern technológiát is bevet új TCR-autója fejlesztéséhez a Cupra, méghozzá biztató eredményekkel.

a-3d-printed-racecar_08_hq.jpg

A Cupra bejelentette, hogy tovább fejleszti TCR-autóját 2020-ra, az új Cupra León Competitionhöz pedig már az olyan modern technológiákat is segítségül hívja, mint amilyen a 3D nyomtatás.

„Az új Cupra Leónhoz a kormány középső vezetőmodulját, a gépháztető hűtőrácsát, az oldalsó tükröket, valamint a fék- és vízhűtés légbeömlőit is így készítjük” – nyilatkozta Xavi Serra, a Cupra Racing fejlesztési részlegének vezetője.

„A fő cél az, hogy rövid idő alatt rengeteget legyártsunk ezekből az alkatrészekből, mivel így gyorsan tudunk tesztelni különböző tervezéseket. Sőt, amióta a járműfejlesztés párhuzamosan zajlik, ezzel a technológiával könnyen tudunk alkalmazkodni bármilyen változtatáshoz a tervezési folyamat során” – tette hozzá.

A 3D nyomtatással készített alkatrészeket a csapat Portugáliában, a portimaói pályán tesztelte.

„Az eredmények kiválóak voltak, sőt meglepetések is értek minket. Arra számítottunk ugyanis, hogy a határokat kell feszegetnünk az anyagokkal” – mondta a teszten tapasztaltakról Serra.

„Ez a technológia a jövőben is kulcsfontosságú lesz, ezzel a legösszetettebb ötletek is megvalósíthatóak.”

Az új, továbbfejlesztett Cuprát a gyártó február 20-án, a Cupra Garage megnyitóján mutatja majd be.

Fotó: SEAT Media Center

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5215464390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása