F1: Két pilótával pótolja Ocont a Mercedes

A Mercedes két tartalékversenyzőt is kijelölt arra az esetre, ha Lewis Hamilton és/vagy Valtteri Bottas nem tudná vállalni az indulást.

m225884_2.jpg

Péntek délelőtt bemutatta, majd a silverstone-i pályán be is járatta 2020-as autóját a Mercedes.

A Mercedes a Valentin-napi programját egy bejelentéssel fejelte meg, hogy az idei évre ketten veszik át a Renault-hoz igazolt Esteban Ocon tartalékversenyzői szerepkörét, méghozzá két korábbi F1-es pilóta: Stoffel Vandoorne és Esteban Gutiérrez.

mercedes-2020-vandoorne-gutierrez.jpg

Mindketten egy ideje már kötődnek a Mercedeshez valamilyen formában: Vandoorne a németek gyári Formula–E csapatában versenyez, ráadásul a 2019/2020-as szezon három verseny után vezeti is az összetettet, míg Gutiérrez évek óta a Mercedesnél van fejlesztő- és szimulátorpilótaként.

A 2015-ben GP2 bajnoki címet nyert Vandoorne két szezont töltött el korábban a McLarennél, majd 2018 végén távoznia kellett a wokingi alakulattól, Gutiérrez pedig 2013-ban és 2014-ben a Sauber, 2016-ban a Haas színeiben indult a Formula–1-ben.

Fotó: Mercedes Media Database, Daimler Global Media Site

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5215474464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása