Az utolsó ülés is elkelt a DTM-ben

Az Auditól elcsábított dél-afrikai ifjoncnak adta utolsó gyári járgányát a BMW, ezzel mind a 14 autó gazdára talált a DTM-ben – de mi lesz Robert Kubicával?

p90379431_highres_jerez-de-la-frontera.jpg

Igazolást nyertek a korábbi spekulációk, valóban a BMW-hez igazolt a tavaly még audis színekben versenyző Jonathan Aberdein – közölte a hírt csütörtökön a bajor márka. A 21 éves dél-afrikai az előző évben a négygyűrűsök privát csapatával, a WRT-vel mutatkozott be a DTM-ben, s hiába zárta első szezonját a legjobb tízben, a belgák teljesen új felállással várják 2020-at.

Aberdein mindenképpen teljes szezonos ülésre pályázott a német bajnokságban, de az Audi gyári csapatánál csak egy egyszeri beugrást tudtak kilátásba helyezni neki.

A BMW-nél Marco Wittmann, Timo Glock, Philipp Eng, Sheldon van der Linde, valamint a márka másik új igazolása, az ex-mercedeses Lucas Auer lesznek a márkatársai.

p90382050_highres_munich-ger-6th-febru.jpg

„Hihetetlen lehetőséget adott nekem a BMW azzal, hogy a gyári versenyzőjük lehetek 2020-ban, amiért hálás is vagyok. El vagyok ragadtatva attól, hogy újabb szezont tölthetek a DTM-ben, aminek során építkezhetek az erős bemutatkozó évemre. Már várom az új kihívást a BMW-vel” – mondta Aberdein.

A BMW Motorsport igazgatója a következő szavakkal fogadta új szerzeményét: „Örülök, hogy az utolsó gyári ülésünket egy ennyire ígéretes és rendkívül tehetséges fiatalnak adhatjuk, mint amilyen Jonathan Aberdein. Tavaly megmutatta, milyen potenciál rejlik benn, amikor is többször méltó kihívója volt gyári márkatársainak, gyakran meg is verte őket. Biztos vagyok benne, hogy kiválóan illeszkedik erős versenyzői felállásunkba” – mondta Jens Marquardt.

a197116_medium.jpg

Csütörtöki bejelentésében privát autókról nem tett említést a BMW, pedig korábban volt szó arról, hogy az Audihoz hasonlóan a bajorok is csatasorba állítanak további két autót. Az Aston Martin kiszállásával jelen pillanatban csak 14 autóból áll a DTM mezőnye – kérdéses, hogy mennyire igazak a pletykák, ami Robert Kubica szereplését illeti.

Korábban annak eshetősége is felmerült, hogy a BMW gyári hatosában kap helyet az F1-es nagydíjgyőztes lengyel, ám a Bruno Spengler és Joel Eriksson távozásával felszabadult helyekre Aberdein és Auer le is csaptak. Egy ideje már az a forgatókönyv áll fenn, hogy privát BMW-vel debütálhat a szériában Kubica, amihez személyes támogatója, a PKN Orlen olajvállalat biztosíthatja az anyagi hátteret.

Fotó: BMW Motorsport Press, Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6815463064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása