Correa: Cserben hagyott az FIA

Kitálalt a tavalyi Hubert-tragédia másik fő érintettje, Juan Manuel Correa, és kemény kritikával illette az FIA-t, amiért hagyták majdnem meghalni.

1017486112-lat-20190510-_r3i0271.jpg

Mint az ismeretes, borzasztó tragédia árnyékolta be tavaly a Formula–1-es Belga Nagydíj hétvégéjét: az F2-es főfutam második körében történt tömegkarambol ugyanis Anthoine Hubert halálát okozta, míg Juan Manuel Correa esetében súlyos sérülések lettek a következményei.

Correa szerencsére túlélte a balesetet, és már hónapok óta tart a rehabilitációja – az ecuadori-amerikai versenyző azonban elárulta, hogy nem sokon múlt, hogy ő is Hubert sorsára jusson, amihez nemtörődömségével „asszisztált” a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is.

„Egy nappal a baleset után a komplett Formula–2-es cirkusz elindult Olaszországba, miközben én az életemért küzdöttem a kórházban. Az orvosok információkra lett volna szükségük a balesetemről, de az FIA-tól senki nem adott információt nekik arról, hogy milyen hatások értek a baleset során. Senki nem törődött velem az FIA-tól” – mesélte Correa a tragédia utáni történéseket az N-TV-nek.

„A kórházban pedig nem voltak tisztában a G-erőkkel, valamint azzal, hogy milyen következményei lehetnek egy ennyire súlyos balesetnek.

Ez volt az oka annak, hogy a negyedik napon majdnem meghaltam.

Aztán amikor magamhoz tértem a kórházban, elmondani nem tudom, mennyire rossz állapotban voltak a lábaim, és mennyire fájtak. A legnehezebb mégis az volt, amikor megtudtam, hogy Anthoine meghalt.”

1017459388-lat-20190427-_l5r6511.jpg

Hubert és Correa tragédiája után felmerült, hogy át kellene alakítani a Spa-Francorchamps-i pályát, mondván: az Eau Rouge túl veszélyes. Correa erről is kifejtette a véleményét: „Szerintem ne változtassanak rajta, az a kanyar legendás. Ha őszinte akarok lenni, a baleset bármelyik másik kanyarban megtörténhetett volna. Imádom azt a kanyart, szimulátorban is az egyik kedvencem.”

„Nem tudom, hogy milyen érzés lesz az, ha a való életben hajtok keresztül rajta újra, de nem, szerintem nem kéne változtatniuk a pályán” – szögezte le.

Az orvosok szerint hosszú út áll még Correa előtt a felépüléshez, a két F2-es dobogót is jegyző pilóta viszont bizakodó, és reméli, hogy még versenyezhet, ráadásul azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy egy nap a Formula–1-be, még ha pillanatnyilag nem is ez tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek.

„Igen, vissza tudok majd térni, de egyelőre kérdéses, hogy mikor. Egy ilyen komplikált sérülés esetében sok minden történhet” – mondta. – „Ha két év kell ahhoz, hogy visszatérhessek, akkor majd akkor térek vissza. Nagyon hiányzik a versenyzés, napi szinten eszembe jut.”

1017696318-lat-20190830-_gh22857.jpg

„Ha mindent megteszek a rehabilitáció folyamán, ami lehetséges, akkor miért is ne?” – felelt a kérdésre, miszerint továbbra is el tudná-e képzelni, hogy egy nap a királykategóriában fog indulni. – „A versenyzés nem olyan, mint a balett vagy futball; amíg tudod használni gázt és a féket, addig jó vagy.”

„Csípőtől felfelé teljesen rendben vagyok: fitt vagyok és nincs sérülésem, és ez a legfontosabb. Már csak a lábamnak kellően jó állapotba kerülnie, utána viszont már bármilyen autót el tudok vezetni ezen a világon.”

Fotó: Joe Portlock, Gareth Harford / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6215444538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása