Magyar kamionos csapat vitte a prímet az Africa Eco Race-en

A Kovács, Czeglédi és Ács trió még összetettben is második lett, 2010 után ismét győzött a Qualisport Racing. Egy másik magyar egység is dobogóra állt a sivatagban.

afr20d12j3724.jpg

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Dakar eredeti útvonalán megrendezett Africa Eco Race-en már féltávnál is nagyon jól állt a Qualisport Racing. Magyar idő szerint a vasárnap reggeli órákban ért véget a verseny, tizenkét etap után pedig Kovács Miklós, Ács László és Czeglédi Péter hármasa 50 óra 22 perces versenyidővel a kamionos kategóriában fölényesen nyert, összetettben pedig másodikként fejezte be a küzdelmet. A dunaszentbenedeki versenyzők 2010 után tudtak győzni ismét.

„Fantasztikus érzés, hogy sikerült újra győzni, túlzás nélkül állítom, hogy ez a legnagyszerűbb pillanat a számomra, hiszen tizedszer vagyunk itt és 10 év után nyertünk újra, így remek eredménnyel indítottuk ezt az évet” – idézi az MTI Kovács Miklós szavait. Elmondása szerint nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy tovább öregbítsék a magyar autósport hírnevét.

afr20d12j2758.jpg

Eredményesen szerepelt a másik versenyben maradt magyar kamionos egység is: a szintén Scaniával indult Fazekas Károly, Horn Albert és Csákány Péter hármas kategóriájában második, abszolútban harmadik lett. A két magyar triót csak egy francia autós páros tudta megelőzni: az összetett elsőséget Patrick és Lucas Martin szerezték meg Mercedesükkel a 2020-as Africa Eco Race-en.

Január 7-én vette kezdetét az idei megmérettetés, a célig pedig öt marokkói, hat mauritániai, valamint az utolsó, Szenegál fővárosában végződő szakasz vezetett. Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadót a befutó közelében, a Rózsaszín-tónál rendezik.

A verseny végeredménye IDE kattintva tekinthető meg.

Fotó: africarace.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr515416896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása