F1: Sikeres töréstesztet zárt 2020-as autójával a Haas

Romain Grosjean szerint jól halad a felkészüléssel a Haas, sokkal jobb szezonra van kilátás idén.

rg4-227.jpg

Azok után, hogy 2018-ban az előkelőnek mondható ötödik helyet csípte el a konstruktőri bajnokságban, tavaly csak a végképp vergődő Williamst tudta maga mögé utasítani a Haas. Az amerikai csapat nagyon sokat küzdött az autójával, a fejlesztések nem váltak be, továbbá – a balhés névadó támogató mellett – a panaszkodó és bajuszaikat egymással többször is összeakasztó versenyzők sem javítottak igazán a helyzeten.

„Sokat panaszkodtunk a gumikra az előző évben, de sajnos nem csak ez volt a probléma” – nyilatkozta a 2019-es idényről Romain Grosjean az f1only.fr hasábjain. – „Alapvető problémák voltak az autóval. Ami meg a gumikat illeti, úgy érzem, már jól kiismerjük azokat. Az autónk azonban nem volt jó.”

A 2020-as év jobban sikerülhet Gene Haas csapatának, úgy tudni, nemrégiben a 2020-as karosszéria át is ment a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjein, amiket Milánó közelében, Bollate városában végeztek el.

A Ferrari és a Racing Point után a Haas már a harmadik csapat, amelynek sikeres töréstesztjéről tudomást szereztünk, akárcsak az Alfa Romeo felsüléséről. Ennek azért kiemelkedő jelentősége, mivel néhány éve szigorítottak a szabályokon, vagyis a csapatok már a teszten sem küldhetnek pályára olyan autót, ami nem felel meg valamennyi biztonsági követelménynek.

„Minden a terv szerint halad” – erősítette meg a hírt Grosjean, majd hozzátette: „Mint minden évben, ezúttal is a határon vagyunk, de pillanatnyilag nincs miért aggódnunk. Már alig várom, hogy lássam az új autót. Úgy gondolom, hamarosan sor is kerül az üléspróbára, és akkor láthatom is majd az új karosszériát. Utána egy ideig az angliai központban leszek.”

A dán BT Sport értesülései szerint a Haas majd a barcelonai tesztsorozat nyitónapjának reggelén, vagyis február 19-én mutatja majd meg a nyilvánosságnak legújabb masináját, amely vélhetően VF-20-as kódnévvel fog futni.

Fotó: Haas F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4415411120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása