F1: Megbukott Räikkönenék autója a törésteszten

Német lapértesülések szerint a vártnál sokkal feszítettebb tempójú munka vár az Alfa Romeóra, a hinwiliek 2020-as autója ugyanis nem ment át a törésteszten.

post-seasontestday124-178056.jpg

Bár a Forma-1 „hivatalosan” téli álmot alszik ezekben a hónapokban, a csapatok főhadiszállásain ilyenkor is gőzerővel zajlik a munka a következő szezonra. Az Alfa Romeo felkészülése azonban komplikációkba ütközött: a német Motorsport-Magazin úgy értesült, hogy Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi 2020-as autója nem ment át a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) töréstesztjén.

Az egyik dinamikus töréstesztet zárta sikertelenül a hinwili együttes, a német szaklap információi szerint az autó eleje teljesen megrongálódott a próba során – elképzelhető, hogy az Alfa Romeónak jelentős változtatásokat kell eszközölnie az autóján, hogy az megfeleljen a biztonsági előírásoknak; az újratervezés akár három-négy hétnyi, értelemszerűen előre nem tervezett csúszást is eredményezhet.

Az előszezoni gyakorlás Barcelonában veszi kezdetét, február 19-én, és immár a teszteken is előírás, hogy csak olyan autóval lehet pályára gördülni, amely átment az FIA valamennyi, átfogó ellenőrzésén. Ezt a korlátozást nemrégiben vezették be, korábban csak a versenyhétvégék idejére volt érvényben.

Az Alfa Romeo 2019-ben a vártnál jóval gyengébben teljesített, a konstruktőri bajnokságban nyolcadikként zárt; csak a szenvedő Haast és a majdnem nullpontos Williamst tudta megelőzni.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2315358210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása