F1: Befejeződtek az átszervezések a McLarennél

Andrea Stella versenyigazgatói kinevezésével zárult le a McLaren átstrukturálási időszaka.

2019abudhabigrandprixsunday_2st2155.JPG

A 2019-es szezon folyamán végre megtalálta a helyes utat a McLaren szebb időket is megélt Formula–1-es csapata, miután a jelentős átszervezéseknek, valamint Carlos Sainz és Lando Norris kiegyensúlyozott kettősének köszönhetően elejét tudta venni a 2013 óta tartó mélyrepülésnek, és így a negyedik helyen zárt a konstruktőri kiírásban.

Pedig ez idő alatt is folyamatosan változott szerkezetében a csapat:

  • a Porschétől érkezett Andreas Seidl lett az istálló csapatfőnöke,
  • majd kinevezték a Toro Rosso korábbi technikai igazgatóját, James Keyt a tervezésért és fejlesztésért felelős igazgatónak,
  • a gyártást pedig Piers Thynne felügyeletére bízták.

A háromosztatú struktúra kialakítása pedig Andrea Stella előléptetésével zárult le: a McLaren ugyanis  minap bejelentette, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval érkezett, idáig főmérnökként dolgozó olasz szakember ezentúl versenyigazgatóként tevékenykedik a csapatnál, s szintén Seidlnek fog jelenteni, akárcsak Key és Thynne.

2019russiangrandprixsaturdayms2_7876.JPG

Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke.

„Nagyon erős felállást sikerült kialakítanunk James Key technikai igazgatóval, Piers Thynne gyártási igazgatóval, valamint Andrea Stella versenyigazgatóval. Mindnyájan nekem fognak jelenteni” – nyugtázta elégedetten az eredményes átszervezést Andreas Seidl.„Teljes mértékben megbízok bennük és a csapataikban, a teljes támogatásomat élvezik. Rendkívül fontos, hogy hatalmat adjunk az embereknek, döntéshozatalra bátorítsuk őket, és engedjük nekik, hogy kockáztassanak, továbbá akkor is támogassuk őket, ha ez rosszul sül el. Elfogadom ugyanis, hogy hibák előfordulhatnak. Ez az egyetlen módja annak, hogy jobbak legyünk, és csapatként fejlődjünk.”

Nem titkoltan az a McLaren célja, hogy újra csúcsra törjön a királykategóriában – ennek a küldetésnek része az is, hogy a 2021-ben induló új érában már a Mercedes erőforrásait használják majd a wokingiak.

„Elhatároztuk, hogy újra a legjobbak akarunk lenni ebben a sportban, de tudjuk, hogy ettől még igen messze vagyunk. Egyetlen olyan jó szezontól, mint amilyen az idei volt, nem hagyjuk elragadtatni magunkat. Alázatos maradunk továbbra is, és tisztelni fogjuk versenytársainkat. Tisztában vagyunk gyengeségeinkkel, amiken a továbbiakban is keményen dolgozunk majd. Megvan a tervünk a fejlődésünkre. Látva a csapat hozzáállását és a részvényesek elkötelezettségét, optimista vagyok annak kapcsán, hogy újra sikeresünk lehetünk. Figyelembe kell vennünk azonban, hogy mi az, ami évről-évre reálisan elérhető” – tette hozzá.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr915391126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása