F1: Komoly pénzbüntetést kapott a Ferrari, Leclerc megtarthatta a harmadik helyet

A kizárás veszélye fenyegette Charles Leclerc-t a Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj után, de megúszta az elmarasztalást a monacói – a Ferrari pénztárcája azonban jelentős mértékben könnyült.

190047-abu.jpg

Már a rajtnál tudni lehetett, hogy bajba került Charles Leclerc és a Ferrari Abu-Dzabiban, ugyanis a szezonzáró versenyt megelőző technikai átvizsgáláson a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szakemberei a bejelentettektől eltérő mennyiségű üzemanyagot találtak a #16-os számú autóban.

Jo Bauer, az FIA fő technikai delegáltja jelentős eltérésről beszélt, így nem véletlen, hogy a leintés után még órákon át vizsgálták az ügyet. Egyesek szerint még az sem volt kizárt, hogy emiatt diszkvalifikálják Leclerc-t.

A stewardok végül megerősítették, hogy 4,88 kilogrammal több üzemanyag volt Leclerc autójában – a monacói ennek ellenére megtarthatta az idei tizedik dobogóját jelentő harmadik helyet, a Ferrarit azonban 50 ezer euróra bírságolták a Technikai Direktíva 12.1.1.i cikkelyének megszegésére hivatkozva.


Fotó: 
Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3215333672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása