F1: Vettel a visszavonulás után már nem fog visszatérni

A négyszeres világbajnok egyelőre azonban nem tervez visszavonulni – de ha egyszer meg is teszi, később nem fogja meggondolni magát.

190051_usa.jpg

Az elmúlt hónapokban – főleg az „elvett” kanadai győzelme óta – egyre gyakoribb téma Sebastian Vettel visszavonulása, a német ugyanis a nyár elején, büntetését követően azt nyilatkozta, hogy a Forma-1 többé már nem az a sport, amibe a pályafutása elején beleszeretett. Ezzel kapcsolatosan a DPA hírügynökség is kérdezte a négyszeres világbajnokot – többek között az is felmerült, hogy mennyire kor kérdése a királykategóriában versenyezni.

„Úgy gondolom, az életkor a mi esetünkben annyira nem kritikus kérdés, mint más sportokban, de végül is az minden sportban igaz, hogy ha elég jó vagy, még mindig fiatal vagy” – felelte a kérdésre.

Vettel számára nem alakult a legjobban a 2019-es szezon, s már az összetett dobogóra sem esélyes, miután Brazíliában ütközött csapattársával, a Ferrarinál az első évét töltő Charles Leclerc-rel – így a monacói valószínűleg már első nekifutásra legyőzi a németet, aki még harcban van a Red Bull-os Max Verstappennel a harmadik helyért.

„Már 12 éve vagyok a Forma-1-ben, ebből adódóan manapság már másképp látom a dolgokat, mint akkoriban. Bizonyos helyzeteket távolságtartóbban és nem annyira gyorsan mérek fel. Úgy gondolom, ez ennyi év után teljesen normális” – folytatta gondolatait Vettel. – „Néha próbálok előretekinteni, és azon gondolkozni, hogy mi lesz legközelebb. Szerintem ugyanis nem jó ötlet valamit csak úgy abbahagyni, ami meghatározta az ember életét, pláne úgy nem, hogy nem gondolja el előre, mit fog csinálni utána.”

„Számomra egyértelmű, hogy ha egyszer abbahagyom, akkor tényleg abba is hagyom, nem térek vissza később. Ilyenkor elégedettnek kell lenni a döntéssel, és felvállalni, hogy ez ennyi volt” – tért ki a visszavonulás kérdésére. Vettel hozzátette, hogy „belátható időn belül” nem tervez visszavonulni, noha jelenlegi szerződése 2020 végén lejár a Ferrarinál – a 32 éves pilóta a hétvégén Abu-Dzabiban pályafutása 240. Forma-1-es versenyén áll majd rajthoz.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr915328510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása