F1: Felkerült az i-re a pont – Vettel nem kapja vissza a montreali győzelmet

190041_can.jpg

Az FIA elutasította a Ferrari felülvizsgálati kérelmét, így hivatalosan is Lewis Hamiltoné a Kanadai Nagydíj.

Nagy port kavart két héttel ezelőtt Sebastian Vettel büntetése Kanadában, ami miatt a német elbukta a győzelmet, amit ezáltal Lewis Hamilton örökölt meg – azonban a Ferrari nem akarta annyiban hagyni a döntést, emiatt az ügy újbóli kivizsgálását kérvényezte a versenyigazgató Laurent Mekies-nél.

A meghallgatásra – amin a Ferrarinak lehetősége volt arra, hogy új, használható bizonyítékokat nyújtson be – pénteken, a kora délutáni órákban került sor. Órákkal később pedig megerősítették, hogy az olasz csapat nem ért célt, így helybenhagyták a Kanadai Nagydíj végeredményét: Hamilton maradt az első, Vettel a második.

Hét bizonyítékkal próbált változtatni a Ferrari a tényálláson, ám közülük öt – Vettel telemetriai adatai, különböző video- és egyéb felvételek, Hamilton és Vettel íveinek elemzése az ominózus és a korábbi körök GPS-adatai alapján, valamint Vettel álláspontja – már a döntéshozatal idején a stewardok rendelkezésére állt, míg másik kettő ugyan új volt, de az ügy szempontjából nem releváns.

Az egyik ilyen bizonyíték Karun Chandhok Sky Sports-os elemzése, a másik pedig Vettel sisakkamerája volt – előbbit az FIA egy harmadik személy saját véleményeként titulálta, a másik meg abból a szempontból nem bizonyult meghatározónak, hogy az esetet más kameraállásokból is elérhető volt.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2414906034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása