Jenson Button év végén kiszáll a Super GT-ből

A 2009-es Forma-1-es világbajnok a hétvégén, Motegiben futja utolsó versenyét a japán bajnokságban.

dtm-1570273932.jpg

Tavaly mutatkozott be a Hondával a Super GT-ben Jenson Button, csapattársával, Naoki Yamamotóval pedig első nekifutásra megnyerte a bajnokságot. Az idei szezonban azonban nem igazán jött ki a lépés a párosnak: kategóriájában csupán a nyolcadik helyen áll, egyelőre győzelem nélkül, matematikailag viszont még elcsípheti a dobogót. Button a záróhétvége előtt bejelentette, hogy a 2019-es szezon végén távozik a japán GT-sorozatból.

„A hétvégi, motegi szezonzáró előtt szeretném megragadni a lehetőséget arra, hogy bejelentsem, hogy lényegében ez lesz az utolsó versenyem a Super GT-ben. Amikor úgy döntöttem anno, hogy távozom a Forma-1-ből, kihívást akartam találni magamnak, ami még mindig a legmagasabb szintet jelenti. A Super GT-ben eltöltött két szezonom pedig hozta ezt a szintet” – írta Instagram-bejegyzésében a 2009-es F1-bajnok.

„Ezzel nemcsak a Hondával keltem újabb kalandra, amely mindig is hatalmas szerepet játszott a karrieremben, hanem Naoki Yamamotóval is, aki nemcsak a valaha volt egyik legjobb csapattársam, hanem egy nagyszerű karakter, akivel csapatot alkotva már a debütáló évemben megnyertük a Super GT-t, ami mindig az egyik fő büszkeségem lesz.”

„Japán a teljes pályafutásom során különleges helyszín volt a hihetetlen rajongók, valamint azok sport iránt szenvedélye miatt. Így megtisztelő számomra, hogy lehetőségem volt teljes szezonon át ott versenyezni, ezzel számos mesés emlékkel gazdagodva” – zárta gondolatait, a jövőbeni terveiről egyelőre nem közölt semmit sem a frissen apukává vált versenyző.

Jenson Button 2000 és 2016 között állandó tagja volt a Forma-1-nek, utolsó versenye a 2017-es Monacói Nagydíj volt, amikor is az Indy 500-on szerencsét próbáló korábbi csapattársát, Fernando Alonsót helyettesítette – 306 versenyen állt rajthoz, 15 alkalommal nyert a királykategóriában. A 38 éves brit visszavonulása után is állandó vendégnek számít az F1-es paddockban, főként azóta, hogy idén a Sky Sports szakértői brigádjának részévé vált.

Az idei szezonban Button a Super GT-vel való összebútorozás és a Class One-szabályrendszer felé egyre inkább kacsintgató DTM-ben is bemutatkozhatott a Hondával a hockenheimi idényzárón. A Hondával az esős első futamon a 9. lett, a másodikat pedig a 16. helyen fejezte be. A frome-i születésű versenyző nem titkolta, hogy máskor is vevő lenne DTM-szereplésre.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9315271926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása